Kaip DELFI informavo VRK sekretoriatas, toks raštas išties buvo pateiktas.

„Yra pagrindo teigti, kad galimai Darbo partija elgiasi nesąžiningai, naudoja „juodąsias technologijas“, sistemingai grubiai pažeidžia rinkimų įstatymą, nesivadovauja demokratiškais, slaptais, savanoriškais principais, todėl reikalaujame Darbo partiją eliminuoti iš rinkimų“, - rašto turinį citavo A. Abraitis, kuris yra rinkimų stebėtojas Senamiesčio rinkimų apygardoje.

Darbo partijos rinkimų štabo vadovas Vytautas Gapšys šiuos socialdemokratų teiginius pavadino „bobučių pletkais “ ir teigė, kad taip socialdemokratai žemina patys save.

Matė autobusiukus, atvežančius asocialius asmenis

Pasak A.Abraičio, trečiadienį netoli savivaldybės, prie viešbučio „Best Western Vilnius“, buvo pastebėtas autobusiukas, kurio valstybinis numeris PHT 478. „Rinkėjai tarpusavyje kalbėjo, kad balsavo už Darbo partiją ir kad gerai bus sumokėta. Šis įvykis yra užfiksuotas policijoje“, - sakė A. Abraitis.

Kitas autobusiukas, valstybiniu numeriu DEG 497, prie savivaldybės trečiadienį atvežė asocialios išvaizdos rinkėjus, kurie rankose laikė nuorodas, už ką balsuoti.

„Ten buvo nurodyta balsuoti už Darbo partiją ir už Darbo partijos kandidatą Joną Pinskų“, - pasakojo A. Abraitis, pridūręs, kad iš šių asocialios išvaizdos rinkėjų paėmė du tokius lapelius bei vieną „darbiečio“ Sergej Ursul kalendoriuką, kuriame ranka buvo užrašyta „Į miesto savivaldybę atvykti 12.15 val.“.

„Kyla įtarimas, kodėl rinkėjas turėtų užsirašyti, kada atvykti net minučių tikslumu“, - sakė pašnekovas.

Anot A. Abraičio, prie viešbučio „Best Western Vilnius“ pastebėtas trečias autobusiukas, valstybiniu numeriu GDV 575, prie kurio eidami rinkėjai kalbėjo, kad balsavo už Darbo partiją ir kad jiems bus atlyginta. Pašnekovas teigia, jog rinkėjai priėję autobusiuką įlipdavo į jį ir pabuvę keletą minučių išlipdavo bei išsiskirstė po skirtingas puses.

Juos esą užfiksavo policijos patrulis – Dapkevičienė ir Jeglinskij.

Maža to, 19.30 val. prie savivaldybės stovėjo autobusiukas, kurio valstybinis numeris GEF 888. Jis buvo apklijuotas Darbo partijos valstybine reklama, o savivaldybėje vyko išankstinis balsavimas ir agitacija negalima.

Pasak A. Abraičio, ketvirtadienį autobusiukas, numeriu DEG 497, atvežė asocialios išvaizdos asmenis į Vilniaus miesto savivaldybę du kartus – 11.40 val. ir 12.10 val. „Įvykis užfiksuotas policijoje“, - sakė A. Abraitis.

Taip pat gavome informacijos, kad Darbo partijos aktyvistai autobusiukais veža žmones balsuoti į Vilniaus miesto savivaldybę nuo bazės „Maxima“, - teigė A. Abraitis.

Pažeidimų būta ir pataisos namuose?

Anot socialdemokratų rinkimų stebėtojo, pažeidimų ketvirtadienį pastebėta ir Vilniaus pataisos namuose Rasų gatvėje – ten išankstinių rinkimų stebėtojai buvo per vėlai įleisti į balsavimo vietą, rinkėjai neturėjo asmens dokumentų, balsavimo vietoje buvo daug agitacinės medžiagos už Darbo partijos kandidatą Stanislovą Tomą, nebuvo atspausdintos visų rinkėjų kortelės, o iš dviejų asmenų buvo paimti lapeliai, kuriuose buvo nurodyta balsuoti už Darbo partiją ir reitinguoti 70, 13, 130, 133, 18.

Darbo partijos kandidatų sąraše 70-uoju numeriu kandidatuoja Gintaras Tamošiūnas, 13-uoju – Vitalija Vonžutaitė, 130-uoju – Žilvinas Putramentas, 133-iuoju – Arvydas Sabockis, 18-uoju – Valdas Skarbalius.

Šie skaičiai bei Darbo partijos pavadinimas, anot socialdemokratų stebėtojo, buvo nurodytas abiejuose iš nuteistųjų paimtuose rašteliuose, tačiau kiti asmenys turėtų raštelių neatidavė ir pabėgo iš patalpos.

V.Gapšys: tokiais pareiškimais oponentai žemina patys save

Darbo partijos rinkimų štabo vadovas, Seimo narys V. Gapšys DELFI teigė, kad tokiais „pigiais“ būdais šmeiždami Darbo partiją oponentai žemina pačius save. Jo teigimu, Darbo partija rinkėjų nepapirkinėja, o rinkėjai rankose galėjo laikyti nebent agitacinius lankstinukus.

„Aš galiu aiškiai pasakyti, kad Darbo partija nepapirkinėja rinkėjų, nepapirkinės rinkėjų, o tokios įvairios provokacijos, kurios yra skelbiamos iš kitų partijų stovyklų, yra paprasčiausiai žemos rinkėjų dieną. Jeigu žmogus pamatė lankstinuką kažkieno rankose, tai yra ne papirkinėjimas, tai agitacija. Taip, mes išplatinome labai daug lankstinukų, išplatinome daug informacijos apie mūsų programą, oponentai nuo mūsų žymiai atsiliko šioje vietoje, todėl jiems belieka vytis tokiais pigiais pareiškimais, kurie žemina ir juos pačius, nes jie nesuvokia, ką kalba“, - DELFI sakė V. Gapšys.

Paaiškinus, kad socialdemokratai įtaria, jog prie viešbučio „Best Western Vilnius“ stovėjusiame autobusiuke rinkėjai buvo paperkami, nes jie įlipdavo į jį ir po kelių minučių išlipdavo, V. Gapšys socialdemokratų teiginius pavadino „bobučių pletkais “.

„Žinote, aš labai daug dalykų girdėjau apie socialdemokratus. Jeigu aš jums papasakočiau, jūs nespėtume užpildyti viso portalo. Tokių bobučių pletkų ir tokių pletininkų ... Šitoje vietoje socialdemokratai tegul patys nesiklauso, patys tegul nekelia į rinkimus tada ir tada bus ramiau visiems. Darbo partija dirba sąžiningai, rinkimuose dalyvauja sąžiningai ir pletkais mes neužsiiminėsime, kaip tai daro kai kurios kitos partijos“, - sakė politikas.