Nuo rugsėjo 30-osios iki spalio 6-osios atliktos "Gallup" apklausos rezultatai rodo, kad B.Obama savo varžovą respublikoną trys dienos iki trečiadienio debatų lenkė 5-iais proc., o trys dienos po debatų ta persvara buvo ištirpusi ir abu kandidatai turėjo po 47 procentus.

Vertinant bendrai visą tą septynių dienų laikotarpį, kuris baigėsi šeštadienį, B.Obama turi 3 proc. persvarą - jį remia 49 proc., o M.Romney - 46 proc. rinkėjų.

"Net ir taip varžybos tapo šiek tiek atkaklesnės, palyginti su (laikotarpiu) iki pirmųjų debatų, - nurodo "Gallup". - Obama prieš spalio 3-iosios debatus turėjo nuo 4 iki 6 proc. persvarą".

Kita apklausa, kurią po debatų atliko "Pew Research Center", rodo, kad M.Romney remia 49 proc., o demokratą B.Obamą - 45 proc. potencialių rinkėjų.

Tai pribloškiamas pasikeitimas, nes rugsėjo 12-16 dienomis atlikta "Pew Research Center" apklausa rodė, kad B.Obama turi 8 proc. persvarą, tačiau vis tiek lieka neaišku, kaip greitai M.Romney pakilimas gali išgaruoti.

Tokie nepastovūs nacionalinių apklausų rezultatai lapkričio 6-osios rinkimų rezultatus paveiks tik tuo atveju, jeigu virs persilaužimais rinkimams svarbiose valstijose, tokiose kaip Virdžinija, Florida ir Ohajas, kur M.Romney privalo laimėti, jeigu nori turėti šansų patekti į Baltuosius rūmus.

B.Obama šiuo metu pirmauja devyniose iš 10-ies "svyruojančių" valstijų.

Iki rinkimų dar turi įvykti dveji prezidentiniai debatai - spalio 16 dieną ir spalio 22-ąją.

Kandidatai į viceprezidentus, demokratas Joe Bidenas ir respublikonas Paulas Ryanas, susirems vieną kartą, šį ketvirtadienį.