"Aš vykdysiu efektingą raketinę gynybą, kad apsisaugotume nuo grėsmių. Šioje srityje nebus jokio lankstumo (santykiuose) su Vladimiru Putrinu", - pareiškė M.Romney, kalbėdamas Virdžinijos karo institute apie pagrindines savo užsienio politikos gaires, kai iki JAV prezidento rinkimų liko keturios savaitės.

Taip pat jis pareiškė, kad prezidentas Barackas Obama "nesugebėjo vadovauti Sirijoje" ir tik padidino nestabilumą Artimuosiuose Rytuose garsiai šaukdamas apie JAV lyderiavimą.

"Prezidentui nepavyko vadovauti Sirijoje, kur Assado režimas per praėjusius 20 mėnesių išžudė daugiau kaip 30 tūkstančių vyrų, moterų, vaikų", o sukilėliai neturi ginklų, kurių reikia kovai su Basharo al-Assado pajėgomis, kalbėjo M.Romney.

Dar jis nurodė, kad per B.Obamos prezidentinę kadenciją atsirado įtampa su Izraeliu - pagrindiniu sąjungininku Artimuosiuose Rytuose; ir tai veda į "pavojingą padėtį", drąsinančią Iraną.

Pasak M.Romney, JAV ir Izraelio santykiai patyrė "didžiulę įtampą" prie Obamos; tai leido Iranui panaudoti šiuos nesutarimus vykdant branduolinę programą, kuri "niekada nekėlė didesnės grėsmės mūsų draugams, mūsų sąjungininkams ir mums".