Savo pasiūlymą M. Romney ketina pateikti pirmadienį, sakydamas kalbą Leksingtone, Virdžinijos valstijoje. Kandidato į prezidento postą komanda teigia, jog ši kalba bus svarbiausias jo pasisakymas užsienio politikos tema.

Iš anksto paviešintose kalbos ištraukose M. Romney teigia, jei būtų išrinktas JAV prezidentu, Sirijoje galėtų kilti JAV ir Irano įgaliotinių karinis konfliktas.

Iranas Assadui siunčia ginklus, nes puikiai supranta, jog jo nuvertimas būtų skaudus strateginis pralaimėjimas ir pačiam Teheranui. Turėtume ne sėdėti nuošalyje, o ne ką menkiau bendradarbiauti su savo užsienio partneriais, remdami daugumą Sirijos žmonių, galinčių priversti Iraną pralaimėti“, - sakys M. Romney.

Pasiūlymas ginkluoti Sirijos sukilėlius – svarbi ir drąsi priešprieša dabartinio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos taktikai neleisti susirėmimams Sirijoje įsiplieksti dar labiau, kad šie nevirstų kariniu konfliktu visame regione. B. Obama daro spaudimą Saudo Arabijai ir Katarui – pagrindiniams sukilėlių rėmėjams – apriboti tiekimą kovotojams iki lengvųjų ginklų.

M. Romney kaltina B. Obamą nepalaikant Sirijos sukilėlių.

„Aš ketinu dirbti išvien su mūsų partneriais ieškant ir organizuojant opozicionierius, kurie išpažįsta tokias pačias vertybes kaip mes, bei užtikrinant, kad jie gautų ginklų, būtinų norint įveikti Assado tankus, sraigtasparnius ir naikintuvus“, - tvirtins Respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą.