Pasirodo, jog maitinimasis kavinėse ir valgyklose didina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, kraujospūdį ir antsvorio riziką. Be to, pakanka kavinėse ir valgyklose maitintis vos du mėnesius, ir žala sveikatai jau bus padaryta. Tokias išvadas mokslininkai pateikia po du mėnesius trukusio eksperimento su žiurkėmis.

Ligos vystymosi pradžioje žiurkių amžius atitiko 16-22 žmogaus metus, tyrimo rezultatus komentuoja tyrimui vadovavęs profesorius Dale Corbettas.

„Manau, jog insultas ir demencija jau labai greitai taps 30-40 metų amžiaus žmonių ligomis. Ir dėl to reikės kaltinti netinkamą mitybą. Eksperimento metu žiurkės galėjo rinktis, ką ėsti – viešojo maitinimo įstaigose siūlomą maistą ar sveiką ėdalą. Jos taip pat galėjo rinktis, ar gerti vandenį, ar gėrimą, kurį sudarė net 30 proc. cukraus (gaiviojo gazuoto gėrimo atitikmenį). Kaip ir žmonės, žiurkės dažniau rinkosi nesveiką, bet skanesnį maistą“, - komentuoja D. Corbettas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)