Partijos valdyba penktadienį pranešė, kad E.Skarbalius, pažeisdamas partijos įstatus, neturėdamas Žemaičių partijos Valdybos sprendimo kandidatuoti kitos politinės partijos sąrašuose, vienasmeniškai nusprendė dalyvauti Seimo rinkimuose kitos politinės partijos sąrašuose.

E. Skarbalius rinkimuose į Seimą dalyvauja kaip partijos „Drąsos keliu“ kandidatas daugiamandatėje rinkiminėje apygardoje ir yra šios partijos kandidatas Gargždų vienmandatėje rinkiminėje apygardoje.

„Žemaičių partija nėra sudariusi koalicijos su partija „Drąsos keliu“, tad dalyvaudamas rinkimuose su kita politine partija Egidijus Skarbalius privalėjo sustabdyti savo narystę ir pirmininko įgaliojimus Žemaičių partijoje. Jis to nepadarė", - rašoma Žemaičių partijos valdybos pranešime.

Trečiadienį vykusiame Žemaičių partijos valdybos išplėstiniame posėdyje apsvarstyta susidariusi padėtis. Žemaičių partijos valdyba viešai pareiškia, kad atsiriboja nuo Egidijaus Skarbaliaus ir kaip nuo Žemaičių partijos nario, ir kaip nuo pirmininko, „kuris išdavė Žemaičių partiją, grubiai pažeidė visas įmanomas partijos programos ir įstatų nuostatas".

E. Skarbalius yra Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys.