„Panamera Sport Turismo“ pavadinta koncepcija yra 4950 mm ilgio, 1990 mm pločio ir 1401 mm aukščio.

Įdomu tai, kad šis modelis neturi šoninio vaizdo veidrodėlių – gamintojų įsitikinimu, juos gali atstoti dvi kameros, kurios transliuoja vaizdą į informacinį kompiuterį, tad vairuotojas prieš rikiuodamasis turėtų užmesti akį į centrinėje konsolėje įtaisytą ekraną.

Porsche Panamera Sport Turismo“ sumontuota „e-hybrid“ pavadinta elektra įkraunama hibridinė sistema, kurią sudaro 70 kW (95 AG) elektros motoras ir įprastas 3.0 l, V6 333 AG variklis. Jos bendra galia yra 416 AG. Vien elektriniu režimu automobilis gali nuvažiuoti 30 km (ne didesniu nei 130 km/val. greičiu). Patrauklaus universalo vizijos degalų sąnaudos yra 3,5 l/100 km, o CO2 emisija – 82 g/km. Koncepcinis „Panamera“ universalas iki 100 km/val. gali įsibėgėti greičiau nei per 6 sek.

Gamintojai apie šio modelio gamybą kol kas nekalba, tačiau neoficialių šaltinių teigimu, automobilių salonus ši versija galėtų pasiekti ne anksčiau nei 2016 m.

Svarstymai sukurti naują universalą prasidėjo po to, kai šio modelio savininkai ėmė reikšti pageidavimus dėl praktiškesnio modelio pasirodymo, kuris turėtų didesnę bagažo erdvę nei dabartinė „Panamera“.

Naujas „Panamera“ universalas galėtų pasirodyti kartu su antros kartos modeliu. Tai „Porsche“ leistų konkuruoti su tokiais modeliais kaip „Mercedes-Benz“ CLS universalu.

„Tai yra vienas iš variantų, kurį svarstome norėdami išplėsti „Panamera“ pasiūlą. Atsižvelgiant į klientų pageidavimus, tai turėtų būti sėkmingas modelis tam tikrose rinkose, ypač Europoje“, – apie naujo universalo perspektyvas kalbėjo neįvardijamas šaltinis.

Be universalo versijos taip pat yra svarstomos galimybės gaminti „Panamera“ kupė ir kabrioletą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)