Gamybai paruoštas dvivietis sportinis „F-Type“ perėmė dizaino akcentus iš koncepcinio C-X16.

„Naujo modelio debiutas yra svarbi data „Jaguar“ istorijoje. Tai yra kompanijos sugrįžimas į sportinių automobilių rinką“, – pabrėžė „Jaguar“ vadovas Adrianas Hallmarkas.

Gamintojai atskleidė, kad naujasis „F-Type“ bus siūlomas su vienu iš trijų benzininių variklių. Įprastas „F-Type“ turės V6 3.0 l, 340 AG agregatą, „F-Type S“ – 3.0 l, 380 AG, o galingiausiu pasirinkimu taps „F-Type V8 S“ su 5.0 l, 495 AG agregatu. Pastaroji bus greičiausia versija, kuri iki 100 km/val. galės įsibėgėti per 4,3 sek., o maksimalus greitis sieks 300 km/val.

Variklio galią į galinius ratus siųs 8 laipsnių transmisija, visi modeliai turės „Stop/Start“ sistemą.

Svarbiausiu šio modelio konkurentu įvardijamas „Porsche 911“. Neoficialiomis žiniomis, automobilio kaina prasidės nuo 55 tūkst. svarų sterlingų (apie 239 tūkst. Lt).

Tie, kas norės turėti „F-Type“ su įprastu stogu, turės kiek palaukti – „Jaguar“ dar tik ruošia šio modelio kupė versiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)