Pirmadienio vakarą atvykusius į Garliavos kultūros centrą pasitiko konservais, mėsos gaminiais ir ledais nukrauti stalai.

„Darbiečiai“ aiškina, kad degustaciją organizavo ne jie - esą verslininkai patys prisišliejo prie partijos, siekdami reklamuoti savo produkciją. Politikai gausių vaišių rinkėjų papirkimu nevadina, esą susitikimas su rinkėjais ir degustacija - du atskiri renginiai.

„Kelios įmonės, ne vien tos, kurios užsiima maistu, bet ir kurios užsiima paslaugomis ar pardavinėja kitą produkciją, iškėlė idėją - kad vyksta susitikimai su visuomene, ir jie norėtų pasinaudoti besirenkančia auditorija savo reklaminiais tikslais. Mes pasakėme, kad mes patys vaišinti negalime ir tikrai to nedarysime, bet jeigu jums pavyks susitarti ir nuomotis tas pačias sales ar patalpas prie jų, kai mes važiuojame ir darome turą, mes paprasčiausiai neprieštarausime“, - tvirtino Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Jis taip pat pripažino, kad vaišių būta ne tik Garliavoje. Anot jo, skirtingos įmonės skirtingose vietose rengia savo degustacijas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigia, kad šis atvejis bus nagrinėjamas VRK.

„Jeigu partija tokius dalykus daro (...), VRK turės imtis įstatyme nustatytų priemonių, o priemonės partijai, mano galva, yra tikrai labai neskanios - iki pat partijos neleidimo dalyvauti rinkimuose, jeigu rinkėjai nuolat papirkinėjami, arba rinkimų rezultatų pripažinimo negaliojančiais“, - tvirtino Z.Vaigauskas.

Seimo rinkimų įstatymas draudžia papirkti rinkėjus ir dovanoti jiems dovanas.

Darbo partija rinkėjų gundymo garsėja nuo įkūrimo. Televizijos teigimu, šią vasarą Darbo partija dzūkams rengė loteriją, žmonės laimėjo keliones į Vilnių ir Briuselį.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.