„Ši daug ūkių apjungusi e-krautuvėlė gimė iš mažų norų: darželio tėvai vis prašydavo įsigyti tiekiamų ūkininkų produktų, taip pat užsisakydavo vaikams kasdien kepamos duonos, minkomų virtinukų, namų makaronų, ekologiškų pusfabrikačių, burokėlių, morkų ar obuolių pyragų. Artėjant šventėms, mūsų virėjos vos spėdavo suktis, o su savais produktais slenkstį vis dažniau mynė ir ūkininkai. Norinčių natūraliau ir sveikiau maitintis ratas plėtėsi. Galiausiai mūsų virtuvė tapo atvira visiems - taip gimė e-krautuvėlė,” - sako pirmojo Lietuvoje ekologinio ir pirmojo privataus darželio “Augueco Dūzginėlis” įkūrėja I. Lauciuvienė.

Pirkėjas “Augueco” e-krautuvėlėje surenka pirkinių krepšelį, kuris perduodamas ūkininkams, o kai šie pristato produktus, jie kiekvienam atskirai suruošiami arba iš jų specialiai gaminamas maistas.

“Be to, kiekvieną mėnesį visi kviečiami į susitikimus su mūsų maitintojais. Tikime, kad maistas yra gyvas, jis gali būti geras arba blogas, jį auginantys gali būti geros širdies žmonės arba mašinos. Esu tikra, turime pažinoti tuos, kas rūpinasi mūsų vaikų mityba, todėl švietimas ir ugdymas yra esmė. Taip pat vyks ir puikios savaitgalio pramogos - išvykos į Jūsų šeimos maisto ūkį. Beje, ne tik pasižvalgyti, bet ir padėti nudirbti darbų. Mūsų darželio vaikai jau žino, kaip slegiamas sūris ar sukamas sviestas, kiek jėgų reikia nusirinkti avietes, kur malami grūdai ir sijojami miltai. Atėjo metas visa tai parodyti tėveliams”, - sako I. Lauciuvienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)