Už šias programas atsakinga Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija ir jos įsteigta viešoji įstaiga Jungtinis techninis sekretoriatas penktadienį pakvietė visus į Europos bendradarbiavimo dienos šventę dviejose vietose, prie Lietuvos sienos: Lazdijų rajono Janaslavo kaime ir Zarasuose, centrinėje Sėlių aikštėje. Susirinkę apie pusė tūkstančio žmonių stebėjo pirmą kartą istorijoje surengtas ypatingas bendradarbiavimo lenktynes ir apžiūrėjo bendrų lietuvių, lenkų, rusų, latvių ir baltarusių projektų mugę.

Lazdijų rajone Janaslavo kaime lenktyniavo Lietuvai simboliškai atstovavęs žemaitukų veislės žirgas, Lenkijai atstovavę net trys mažyliai automobiliai „Polski Fiat 126p”, Baltarusijos atstovas traktorius „Belarus“ ir Rusijos automobilių pramonės legenda „Volga 21”.

Zarasuose susirungė žemaitukas, traktorius „Belarus“ ir Latvijoje pagamintas greitosios pagalbos automobilis „RAF Latvija“.

Jie varžėsi greičio, taiklumo mėtant į krepšį ir krovinių gabenimo rungtyse. Lazdijuose greičiausias buvo žemaitukas, palikęs už uodegos savo lenkų, rusų ir baltarusių konkurentus. Zarasuose pirmasis finišavo RAF Latvija automobilis. Mėtymo į krepšį nenulipant nuo žirgo ar neišlipant iš automobilių rungtį Zarasuose laimėjo žemaitukas, o Lazdijuose – „Polski Fiat 126p”. Tiek prie Lietuvos-Lenkijos sienos, Lazdijuose, tiek prie Lietuvos-Latvijos sienos krovinius be konkurencijos greičiausiai pervežė traktorius „Belarus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)