SEB Baltijos šalyse statistikos duomenimis, lizingu labiausiai buvo įsigyjami ekologiški „Volkswagen“, „Fiat“, „Kia“, „Škoda“ ir „Hyundai“ automobilių modeliai. Lietuvoje populiariausi buvo ekologiški „Volkswagen“, „Fiat“, „Kia“, „Škoda“ automobiliai.

„Labai paplitęs suvokimas, kad ekologiški gali būti tik maži automobiliai, tuo tarpu šeimai pritaikyti didesni automobiliai, kuriais vežami du ar trys vaikai, dviračiai ir daug bagažo, ekologiški būti negali. Mūsų patirtis rodo, kad yra kitaip – šiandien Baltijos šalyse lizingu finansuojame daugiau negu 60 automobilių modelių, kurių anglies dvideginio emisija yra lygi arba mažesnė negu 130 g/km“, – sakė UAB „SEB lizingas“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Jurgita Černeckienė.

SEB atlikta analizė rodo, kad, įsigydami ekologiškus automobilius, gyventojai ne tik prisideda tausojant aplinką, kadangi tokie automobiliai mažiau ją teršia, bet ir sutaupo apie 1 300 eurų (beveik 4,5 tūkst. litų) per metus dėl mažesnių degalų sąnaudų ir mažesnių lizingo įmokų negu įsigydami labiau aplinką teršiančius automobilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)