Vykti į šį renginį vyliojo du dalykai. Visų pirma, domino pamatyti kaip atrodo lenktynės 1,7 mln. gyventojų turinčios Lenkijos sostinės gatvėse. Antra, kokią unikalią techniką lenkai sugebėjo prisikviesti į didžiausią Varšuvos automobilių šventę.

Įvairių sportinių automobilių ir motociklų čia buvo nei daug nei mažai – 200. Tai bene dvigubai daugiau nei praėjusiais metais. Lenkai didžiavosi, kad buvo atežti net du F-1 bolidai „Red Bull RB7“, kuriais pernai metais S. Vettelis laimėjo čempiono titulą.

Kartu su gausybe vietinių lenktyninkų ir šou verslo žvaigždžių ratus trasoje suko du kart F-1 čempionas Mika Hakkinenas, keturis kartus Dakario ralio nugalėtojas Cyrilas Depre ir jo kolega – tris kartus tame pačiame ralyje laimėjęs Markas Coma. F-1 „Red Bull RB7“ bolidą vairavo dabartinis „Toro Rosso“ komandos lenktyninkas Jeanas – Ericas Vergne. Čia pat sutikome Benedikto Vanago šturmaną Sebastianą Rozwadovskį. Jis su didžiuliu entuziazmu aprodė visureigį „Toyota Hilux“, kuriuo, kartu su vairuotoju Szymonu Ruta, startuos ateinančiame Dakaro ralyje.

Automobilių gama labai plati: nuo superautomobilių „Ferrari F12 Berlinetta“, „Mercedes Benz SLR 722s“, „Lamborghini Aventador“, „Nissan Juke-R“ iki klasika tapusių „Ferrari 250LM“, „Ford GT“ ir daugelio kitų modelių. Visi iki vieno idelios būklės ir prikaustantys dėmesį.

Trasos ilgis – tik 1200 m. Vietomis ji tokia siaura, kad neprasilenktų du automobiliai. Supratome, kad tikrų lenktynių su lenkimo manevrais čia neišvysime. Trasa suformuota aplink Didijį Varšuvos teatrą yra skirta tik geram šou pasirodymui su įspūdingais automobiliais. Kaip bebūtų, renginio masiškumas ir kokybė kompensavo tikrų lenktynių atmosferos trūkumą. Visa tai pritraukė 85 000 žiūrovų, renginį fotografavo 250 akredituotų fotografų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)