„Petit Le Mans“ lenktynėse „Nissan Deltawing" pilotuos „Nissan GT Academy“ nugalėtojas Lucasas Ordonezas kartu su „American Le Mans Series" lenktynių serijos PC klasės čempionu Gunnaru Jeannette‘u.

Novatoriškas strėlės formos „Nissan DeltaWing" bolidas, prieš tris mėnesius prikaustęs 240 tūkst. Le Mano 24 val. trukmės lenktynių aistruolių dėmesį, vėl pasirodys trasoje.

Spalio 17-20 dienomis jis dalyvaus „American Le Mans Series" (ALMS) finale „Road Atlanta" trasoje (JAV).

„Nissan DeltaWing" sukurtas ir pagamintas garsiosioms Le Mano 24 val. trukmės lenktynėms. Šis lenktyninis automobilis, suvartojantis perpus mažiau kuro bei dukart rečiau keičiantis padangas nei šiuolaikiniai sportiniai prototipai, buvo priverstas pasitraukti iš Prancūzijos ištvermės lenktynių trasos praėjus šešioms valandoms nuo starto dėl susidūrimo su kitu bolidu.

Komanda įsitikinusi, jog 1000 mylių ilgio/10 val. trukmės „Petit Le Mans" lenktynės yra puiki proga ne tik išpildyti sirgalių norą išvysti „Nissan DeltaWing" bolidą ties finišo linija, bet ir pademonstruoti jo galimybes daug tradiciškesnėje trasoje, kuri yra priešingybė greitai Le Mano trasai, apimančiai ir viešuosius kelius.

Remiantis informacija apie Le Mano lenktynėse dalyvavusį standartinį LMP2 klasės automobilį, nustatyta, jog jis suvartojo 2350 l kuro ir keitė padangas kas 300 mylių (sudėvėjo devynis komplektus). LMP2 klasės automobilio degalų sąnaudos sudarė 5 mpg (1 l - 2,13 km), o „Nissan DeltaWing" - 10,7 mpg (1 l - 4,55 km).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)