Nepaisant spalvų ir darbužių modelių ypatumų, įdomu yra viena, ar madingas drabužis iš tiesų gali būti patogus. Kaip teisingai pasirinkti aprangą sportui? Ir ypač vis labiau vėstant orams, nes šiltuoju metu laiku treniruotėms juk pakako marškinėlių ir trumpikių. Tuo tarpu rudenį ir žiemą reikės ilgų kelnių, bliuzonų, striukių.

Prasidėjus naujam metų laikui, daugelis moterų traukia į parduotuves, norėdamos atnaujinti savo garderobą. Šiuolaikinė moteris žino, ko nori ir drąsiai tai pasako, tad į jos poreikius negali neatsižvelgti ir drabužių gamintojai.

Būdama aktyvi ir mokėdama suderinti skirtingo stiliaus rūbus bei aksesuarus tarpusavyje, šiuolaikinė moteris savo apranga siekia išsiskirti iš minios ir tuo pačiu metu geba išlikti žavi bei elegantiška bet kokioje gyvenimo situacijoje. Net tik biure ar vakarėlyje, bet ir treniruodamasi sporto klube, aerobikos ar jogos salėje, bėgiodama parke.

Kaip teigia daugkartinė Lietuvos trišuolio čempionė, įvairių tarptautinių varžybų nugalėtoja ir prizininkė Jolanta Verseckaitė – neseniai atletė tapo sporto aprangos gamintojo „Adidas“ naujos rudens–žiemos kolekcijos ambasadore, – moteriai išsirinkti sportinę aprangą, kuri būtų ne tik patogi, bet ir stilinga, šiuolaikiška, moderni, šiandien nėra labai sudėtinga, nes sporto prekių ir drabužių asortimentas yra labai platus.

„Tiek sportininkėms profesionalėms, tiek mėgėjoms prioritetu turėtų būti drabužio patogumas, nes nuo to priklauso, kiek efektyvi bus treniruotė. Kiekviena sporto šaka turi specialiai pritaikytą aprangą: vienokia ji yra krepšinio ar teniso aikštelėje, kitokia aerobikos salėje, dar kitokia – mėgstančioms rezultatų siekti ir kūną lavinti bėgimo take. Taigi, pirmiausia būtina pagalvoti, kaip sportuosi, vėliau jau galima rinktis pagal savo skonį. Spalvos, įvairūs aksesuarai kiekvienos moters apsisprendimo ir fantazijos reikalas“, - tvirtina J. Verseckaitė.

Sportininkė taip pat atkreipia dėmesį, kad treniruojantis labai svarbu teisingai išsirinkti avalynę bei liemenėlę. Pastarąją geriausia rinktis, skirtą būtent sportui, mat tokia bus pagaminta naudojant visai kitokį audinį ir technologijas, dėl to labiau prilaikys krūtinę, išsaugos gražią šios formą.

Avalynės, kaip ir aprangos, pasirinkimui įtakos turi sporto šaka. Pavyzdžiui, paprasti sportinio stiliaus bateliai tinka avėti sporto klube, tačiau jokiu būdu ne bėgimui. Šiai sporto šakai reikėtų įsigyti specialius sportinius batus, nes priešingu atveju dėl netinkamos pėdos padėties bėgant galima traumuoti kojas.

Anot mados žinovų, šį rudenį ir žiemą dominuojančios spalvos: violetinė, rausvai violetinė, baklažano ar vyšnios spalva. Kitaip tariant, šaltąjį sezoną bus madinga visų atspalvių purpurinė. Drabužių modelių bei stiliaus tendencijos turėtų patikti tiems, kurie dėl kokių nors priežasčių nėra patenkinti savo kūno formomis. Visa tai atsispindi ir sportinėje aprangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją