Nuo kitų panašaus pobūdžio mugių ši idėja skirasi tuo, kad neparduoti daiktai bus atiduoti kitų Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių socialinės paramos skyrių žiniai. Šios įstaigos rūpinasi, kad jų prižiūrimoms šeimoms netrūktų vaikiškų rūbų, žaislų ar ugdymo priemonių.

„Tėvų suvežtų nebereikalingų vaikiškų daiktų pardavimo dienos į mūsų šalį atkeliauja iš JAV, kur yra labai populiarios. Adaptuodamos idėją Lietuvoje, kartu su iniciatyviomis mamomis galvojome apie tai, kas būtų aktualu mūsų šalies šeimoms. Taip gimė idėja apie labdarą, kuri iš Vilniaus pasiektų tolimiausius Lietuvos užkampius“, - tikina mugės organizatorė Jurga Barbora.

Kitas svarbus organizatorių tikslas - kad prekes pridavusiems tėvams nereikėtų vargti, mugėje už prekystalių stos tik savanoriai, o pardavus prekes, tėvai atgaus net 80 proc. prašytos sumos. „Antras svarbus aspektas – tai nebus vien drabužių mugė, pasinaudoję didžiuliu, 500 kvadratų suteiktu sandėliu, kviesime tėvus atvežti nebenaudojamus vaikiškus baldus ir kitus didesnius vaikiškus daiktus“, - žada kita „Mamų mugės“ organizatorė Rūta Elkimavičiūtė.

„Mamų mugę“ ketinama organizuoti 2 kartus per metus - rudenį ir pavasarį - „Ogmios mieste“, Lukšio g. 19 (iš vidinės pastato pusės).

Norinčius dalyvauti mugėje prašoma nedelsti ir registruotis internete adresu www.mamumuge.lt.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.