Sidnėjuje šeštadienį apsipirkti išėję žmonės nustebę žiūrėjo į protestuotojus, tarp kurių buvo vaikų, skanduojančių "Šalin, šalin JAV" ir mojuojančių plakatais su karingais užrašais, tokiais kaip "Nukirsti galvas visiems, įžeidžiantiems pranašą!"

"Mums jau įgriso, kad kiekvienas tyčiojasi iš mūsų mylimo pranašo", - protestuotojas Houda Dibas sakė naujienų agentūrai AFP, prie JAV konsulato susirinkus apie 500 demonstrantų.

"Jie neturi jokios teisės tyčiotis iš mūsų pranašo. Mes nesityčiojame iš niekieno tikėjimo", - pridūrė jis.

"Mus vadina teroristais, - sakė protestuotoja Sarah Jacob. - Tačiau visi terorizuoja mūsų žmones."

Policija nustūmė protestuotojus nuo laiptų prie konsulato, išprovokuodama dalies protestuotojų pyktį.

Daugelis demonstrantų buvo atėję su savo vaikais.

Vėliau protestai persikėlė į netoliese esantį Haid Parką, kur vienas oratorių paragino elgtis ramiai, sakydamas, kad pagrindinis šios demonstracijos tikslas yra pasiųsti žinią.

"Esame čia dėl savo Dievo, - sakė kalbėtojas. - Žinia aiški - negalima tyčiotis (iš pranašo)."

Tuo tarpu Maldyvuose šimtai vyrų ir moterų dalyvavo demonstracijoje prie Jungtinių Tautų (JT) pastato, šeštadienį pranešė policija.

"Apie 100-400 žmonių praėjusį vakarą buvo dviem valandoms susirinkę prie JT pastato, o vėliau taikiai išsiskirstė", - Maldyvų policijos atstovas Hassenas Haneefas sakė AFP, kalbėdamas telefonu.

Privatus laikraštis "Minivan" nurodė, kad penktadienį protestuotojai sudegino JAV vėliavą prieš JT pastato Malės saloje.

Maldyvai, kuriuose gyvena apie 330 tūkst. sunitų, yra islamo respublika, garsėjanti liberalia santvarka.

Tačiau pareigūnai susirūpinę dėl pastaraisiais metais didėjusio ekstremizmo ir atmetė visus ekstremistų reikalavimus uždaryti prabangius turizmo kurortus, kuriuose parduodamas alkoholis ir kiauliena.