Penktadienio, rugsėjo 14-osios, ryte šiaurinėje Graikijos dalyje netoli Salonikų įvykus eismo avarijai žuvo keturi autobusu važiavę rusų turistai, dar trys dešimtys buvo sužeisti. Iš gelbėtojų gautus duomenis paskelbė Graikijos naujienų portalas „Naftemporiki“.

Žiniasklaida skelbia, kad autobusas vežė apie pusšimtį Graikijoje atostogavusių rusų turistų į oro uostą, iš kur jie turėjo išskristi į tėvynę. Autobusas tapo nevaldomas ir atsivertė 22 kelio Salonikai-Chalkidikė kilometre.

Rusijos Federacijos generalinis konsulas Salonikuose Aleksejus Popovas agentūrai „ITAR-TASS“ patvirtino, kad įvyko avarija ir žuvo žmonės. „Avarija įvyko aplytame kelyje“, - aiškino jis. Diplomatas pažymėjo, kad į tarptautinį oro uostą „Macedonia“ Salonikuose vykusiame autobuse buvo 49 žmonės. Jo duomenimis, žuvo du vyrai ir dvi moterys. Jų pavardės tikslinamos.

A. Popovas pranešė, kad į Salonikų miesto ligoninę „AHEPA“ nuvežti devyni žmonės, dviejų būklė yra sunki. Į G. Gennimato ligoninę iš įvykio vietos atvežtas 21 žmogus, tarp jų sunkiai sužeistų nėra.

Autobusas neįveikė posūkio

Kaip paaiškėjo, visi nukentėjusieji atvyko į Graikiją pasinaudoję kelionių operatoriaus „Mouzenidis Travel“ paslaugomis. Apie tai penktadienį agentūrai RIA „Novosti“ pranešė šios bendrovės generalinis direktorius Alexanderis Tsendekidi.

„Autobusas vežė turistus iš skirtingų viešbučių į oro uostą. Turistai turėjo skristi į Peterburgą ir Samarą. Kol kas negalime pasakyti, kokia sužeistųjų būklė. Važiuojant į oro uostą yra nuokalnė ir posūkis, kurio autobusas ir neįveikė. Buvo prilyta, matyt, vairuotojas nesuvaldė autobuso. Pats vairuotojas liko gyvas. Autobuse buvę turistai išvežti į ligoninę. Visi bus patikrinti. Tie, kurių būklė normali, bus apgyvendinti penkių žvaigždučių viešbučiuose ir artimiausiais reisais išsiųsti į tėvynę. Suprantama, visa tai mūsų sąskaita. Tuos, kurie nukentėjo ir yra ligoninėje, gydys geriausi Graikijos medikai“, - užtikrino A. Tsendekidi.

Jis tvirtina, kad iš Rusijos atvykę turistai buvo apdrausti 30 tūkstančių eurų draudimo bendrovėje „ВСK“. Generalinis direktorius sako, kad jeigu kiltų nesklandumų draudimo bendrovėje su žuvusiųjų nuskraidinimu į tėvynę, tai apmokės „Mouzenidis Travel“.

„Jeigu draudimas nepadengs gydymo išlaidų, mes taip pat tai apmokėsime. Jeigu žuvusiųjų giminaičiai norės atskristi į Graikiją, mes pasirengę nors šiandien organizuoti jų skrydžius. Tai galioja ir tiems nukentėjusiems asmenims, kurie yra sunkios būklės“, - patikino A. Tsendekidi.

Panašios avarijos itin dažnos Egipte ir Turkijoje

Priminsime, kad paprastai tokios avarijos įvyksta Turkijoje ir Egipte. Beje, dažniausiai dėl vairuotojų kaltės. Paskutinis pranešimas apie kelyje įvykusią avariją gautas rugpjūčio pabaigoje iš Turkijoje esančios Antalijos. Tada žuvo du žmonės, dar vienuolika buvo sužeisti.

Autobusas ir sunkvežimis susidūrė Beleko rajone. Tada autobuse buvo 21 turistas iš Rusijos. Žuvo viena rusė turistė ir sunkvežimį vairavęs Turkijos pilietis. Vienuolika žmonių buvo nesunkiai sužeisti ir paguldyti į Beleko ligoninę.
Vėliau buvo nustatyta, kad avarijos kaltininkas – sunkvežimio vairuotojas. Jis pažeidė kelių eismo taisykles ir išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.