Šešėliniai veikėjai bando smurtu iš jo atgauti pinigus.

Kaune kalbama, kad J.Kvedaras už solidų atlygį buvo pažadėjęs nusikalstamo pasaulio veikėjus paskirti į aukštus postus Futbolo federacijoje. Grąžinti pinigus iš J.Kvedaro pradėta reikalauti iškart po to, kai teismas jį pusei metų nušalino nuo pareigų.

Nusikalstamo pasaulio atstovai suprato, kad pažadėtų postų negaus, ir nusprendė bent atsiimti sumokėtus pinigus. Ypač aršiai buvo nusiteikęs nuo Daktarų atskilusios grupuotės lyderis Deividas Kalpokas. Kalbama, kad Futbolo federacijos prezidentu tapęs J.Kvedaras už 30 tūkstančių eurų esą pažadėjo D.Kalpoką paskirti Salės futbolo asociacijos atsakinguoju sekretoriumi, taip pat duoti postų jo parankiniams. Šie pinigai būtų greitai atsipirkę, nes net ir nevagiant iš federacijos galima gerai gyventi. Tačiau D.Kalpokas taip ir nebuvo paskirtas į minėtas pareigas. Išgirdęs, kad teismas J.Kvedarą pusei metų nušalino nuo pareigų, vyriškis nutarė atsiimti pinigus.

Lengvą išgąstį patyrė ir Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto narys Stasys Stankus. Šeštadienio rytą šį niekuo dėtą vyriškį prie namų užblokavo keturiomis mašinomis atvykę beisbolo lazdomis ginkluoti jaunuoliai. Jie pareikalavo, kad S.Stankus perduotų J.Kvedarui žinią - jeigu iki pirmadienio vakaro nebus grąžinti pinigai, lauks daug rimtesnės problemos. Tačiau J.Kvedaras pinigų taip ir neperdavė.

Trečiadienį sulaukta atsako - keliolika kaukėtų banditų anksti rytą įsiveržė į J.Kvedaro dukters R.Kvedarės namą ir beisbolo lazdomis pradėjo daužyti viską, kas papuola, - baldus, langus, indus. Nusikaltėliai nekreipė dėmesio į tai, kad visą šią sceną verkdama stebėjo mažametė J.Kvedaro anūkė - R.Kvedarės ir garsaus automobilių vagies Ernesto Buivos, pravarde Beždžionė, duktė.

Viską išdaužę, banditai išeidami liepė perduoti J.Kvedarui, kad tai - paskutinis įspėjimas. Nors šis išpuolis sukrėtė J.Kvedarą, jis į policiją iki šiol nesikreipė. Mat pagal nerašytas nusikalstamo pasaulio taisykles vadinamieji "bachurai", o J.Kverdaras save tokiu laiko, neturi teisės teisėsaugos organams rašyti pareiškimo.

Kaune iki šiol aptarinėjamos įvairios išpuolio prieš J.Kvedaro dukterį versijos. Neatmetama netgi tai, kad užpuolimą galėjo inscenizuoti ir pats J.Kvedaras. Taip vėliau būtų galima save pateikti kaip nusikaltėlių auką.

Ketvirtadienį „Lietuvos ryto” paklaustas apie jo dukters namuose įvykusį incidentą J.Kvedaras iš pradžių teigė nieko negirdėjęs, o vėliau patvirtino, kad išpuolis buvo – esą duktė nenorėjo jo jaudinti ir nieko nepasakojo.