Policijos pričiuptas vairuotojas, bandydamas išvengti atsakomybės, į policiją ateina kartu su asocialiu asmeniu, kuris, gavęs iš kaltininko atitinkamą mokestį, bando apgauti policijos pareigūnus, prisiimdamas kaltę dėl sukelto eismo įvykio. Tačiau didelę darbo patirtį turintys tyrėjai greitai atskleidžia šias gudrybes ir išaiškina tikrąjį eismo įvykio kaltininką.

Policija primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksas 130 str. 1 d. numato „Nepaklusimas uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, taip pat pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles – užtraukia baudą vairuotojams nuo trijų tūkstančių iki keturių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)