Vilniuje vakarinio piko metu sankryžose susidarę transporto priemonių grūstys paralyžiuoja eismą. Kelių eismo taisyklių (KET) nepaisantys vairuotojai įvažiuoja į sankryžą, kai joje ar už jos yra sustoję automobiliai, sustoja sankryžoje ir trukdo kitų transporto priemonių, kurios galėtų pravažiuoti sankryžą degant leidžiamam šviesoforo signalui, eismą. Vilniaus aps. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai, siekdami išvengti spūsčių, stebės sankryžas ir vaizdo kameromis fiksuos Kelių eismo taisykles pažeidžiančius vairuotojus.

Kelių eismo taisykles pažeidę vairuotojai bus kviečiami į Vilniaus aps. VPK Kelių policijos valdybą. Jiems bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Eismo dalyviams primenama, kad Kelių eismo taisyklių 164 p. nustatyta, kad ,,Draudžiama įvažiuoti į važiuojamųjų dalių sankirtą, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti sankryžoje ir trukdytų kitų transporto priemonių eismui“. Policija prašo vairuotojų supratimo ir pagarbos bei branginti vieni kitų laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)