VK nustatė, kad jis nepagrįstai atleido darbo biržos vadovą Vidą Šlekaitį. Teismas į darbą jį grąžino ir nurodė išmokėti beveik 400 tūkst. litų kompensacijos už priverstinę pravaikštą. VK nurodė šiuos pinigus iš kaltininko išieškoti, tačiau jis valstybei padarytų nuostolių kompensuoti neketina.

„Jeigu man ateitų tokios pačios komisijos išvados, kad žmogus padarė žalą valstybei 1,5 mln., aš tikrai pasielgčiau lygiai taip pat“, – sakė R.Dagys.

Dabartinis ministras iš partijos taip pat kompensacijos reikalauti neskuba. Greičiau nukentės ministerijos valdininkai, bet ne jos tuometis vadovas R.Dagys, mat sprendimus dėl V.Šlekaičio esą rengė ne jis vienas.

„Kiekvienas valstybės tarnautojas turi labai aiškiai nustatytas pagal pareigybės aprašymą, pagal tai, kaip institucijoje yra nustatyti darbai savo atsakomybės ribas. Ministro parašas nėra koks tai vienasmenis aktas“, – sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Ministerijoje šiuo metu nedirba ne tik R.Dagys, bet ir tuometis ministerijos kancleris bei teisės skyriaus vadovė, kuriems taip pat gali tekti atsakyti už vėjais paleistus daugiau kaip 300 tūkst. valstybės lėšų.

„Šiuo atveju mes kreipsimės į Generalinę prokuratūrą, kad ji, gindama viešąjį interesą, užtikrintų, kad mūsų sprendimai būtų įgyvendinti“, – sakė Valstybės kontrolieriaus pavaduotoja Daiva Bakutienė.

Ilgametį Darbo biržos vadovą R.Dagys atleido už tai, kad jis esą dirbo nerūpestingai ir aplaidžiai.

Teismas nutarė, kad atleidimas – per didelė nuobauda. Ją pakeitė griežtu papeikimu, o V.Šlekaitį grąžino į darbą ir nurodė ministerijai jam išmokėti 377 tūkst. litų už priverstinę pravaikštą.

Dėl V.Šlekaičio veiklos tyrimą pradėjo ir prokurorai. Skaičiuojama, kad jis savo darbu valstybei galėjo padaryti daugiau kaip 1,5 mln. litų žalos.