Budrūs internautai paskutinėmis balsavimo savivaldybės svetainėje vilnius.lt dienomis pastebėjo stebėtiną aktyvumo šuolį. Ir rezultatų pokyčius A. M. Brazausko vardo naudai.

„Šįvakar netyčia tapau liudininke, kaip per 2 valandas kardinaliai pasikeitė balsavimo už Žirmūnų tilto pavadinimą Brazausko vardu rezultatai. Apie 21 valandą jie buvo maždaug 2000 „už“ ir 8000 „prieš“. Pažiūrėjusi vėliau, apie 23 val. radau 20 000 „už“ ir 8 000 „prieš“, - tokios žinutės iš vienos internautės socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

DELFI pasiteiravo sostinės savivaldybės, ar iš tiesų vilniečių pritarimas Žirmūnų tilto pervadinimui A. M. Brazausko vardu taip smarkiai ūgtelėjo vos per porą valandų. Savivaldybė išsiaiškino, kad realiai balsavusių žmonių buvo kur kas mažiau, nei rodė jos svetainėje mirgeję skaičiai. O palaikančių idėją pervadinti Žirmūnų tiltą nesusirinko nė penkių šimtų.

„Apklausa buvo atvira, tad joje nebuvo taikomi jokie apribojimai. Galėjo dalyvauti bet kas. Pastebėjus piktnaudžiavimą, apklausoje galėjo dalyvauti tik registruoti vartotojai. Taip pat, skelbiant rezultatus, buvo paskelbti dviejų rūšių rezultatai. Vieni – panaikinus besikartojančius balsus iš to paties kompiuterio, kiti – skelbiant bendrą skaičių“, - DELFI sakė Jonas Pidkovas, Vilniaus miesto savivaldybės E. miesto departamento direktorius.

Panaikinus besikartojančius balsus, internautų palaikymo A. M. Brazausko vardo suteikimui – kaip nebūta. Sostinės savivaldybės DELFI pateiktais duomenimis, už tokį Žirmūnų tilto pervadinimą pasisakė 483 vilnius.lt lankytojai, prieš – 2382.