Kinijos premjeras Wen Jiabao pažadėjo paraginti kinų verslininkus investuoti į LEZ, teigiama Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime.

"Kalbėjom apie įvairias galimybes, kurios atsiveria, ir aš dar sykį turėjau galimybę išsakyti mūsų siekį ir norus pakviesti pritraukti ir Kinijos įmones investuoti Lietuvoje", - antradienį telefonu iš Kinijos BNS sakė A.Kubilius.

Jis tvirtino, kad vienas tokių sėkmingų pavyzdžių yra bendra Vilniaus universiteto, Kinijos telekomunikacijų giganto "Huawei" ir Lietuvos telekomunikacijų bendrovės "Omnitel" informacinių technologijų tyrimų laboratorija.

Tianjino mieste prie Pekino įvykusiame susitikime Lietuvos ir Kinijos vyriausybių vadovai taip pat aptarė bendradarbiavimą, žemės ūkio, transporto, švietimo bei turizmo srityse. Premjerai pažymėjo, kad reguliarus bendravimas vyriausybių lygiu kuria naujas galimybes stiprinti dvišalį bendradarbiavimą.

A.Kubilius taip pat susitiko su Kinijos technologijų ir mokslo ministru Wan Gang. Ministrą Lietuvos premjeras pakvietė atvykti į Lietuvą.

"Aš turėjau progą išdėstyti, kaip mes plėtojam aukštąsias technologijas, klasterius ir tas pačias laisvąsias ekonomines zonas. (...) Dabar pristatėm ir pasiūlėm ministrui ar jo delegacijai atvykti į Lietuvą ir galėsim viską parodyti tiesiai tas realias galimybes", - BNS teigė A.Kubilius.

Ministras pirmininkas taip pat susitiko su buvusiu Singapūro premjeru Goh Chok Tongu.

"Jis pats tokį norą išreiškė susitikti ir išdėstė, kad Singapūras, būdamas nedidele šalimi, taip pat domisi galimybėm bendradarbiavime taip pat su nedidele šalim Lietuva", - teigė A.Kubilius. Pasak jo, Lietuvai šis bendradarbiavimas būtų naudingas, nes Singapūro ekonomika yra labai stipri.

Wen Jiabao taip pat susitiko su Latvijos premjeru Valdžiu Dombrovskiu ir Danijos premjeru Helle Thorning-Schmidt, pranešė portalas xinhuanet.com. Kinijos premjeras teigė, kad Latvija suteikė didžiulę paramą, gerinant Kinijos ir Rytų Europos bendradarbiavimą, o Daniją pakvietė aktyviau investuoti Kinijoje.

Antradienio vakare premjeras dalyvaus plenarinėje Pasaulio ekonomikos forumo – Kinijos Davoso – pirmojoje sesijoje.

Per kitas dvi vizito dienas numatyti susitikimai su telekomunikacijų giganto "Huawei" bei trečios didžiausios pasaulyje statybos bendrovės "China State Construction Enginering Corporation" vadovais. Premjeras taip pat skaitys paskaitą Pekino universitete apie Šiaurės Baltijos regiono patrauklumą investicijoms.

Pasak premjero patarėjo ekonomikos ir finansų klausimais Mykolo Majausko, vizitu Kinijoje premjeras tęsia naujų rinkų Lietuvos produktams ir naujų investicijų Lietuvai paieškos politiką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)