„Esate pasaulio žmogus, okupaciniais laikais įveikęs geležinę uždangą ir prabilęs laisvajame pasaulyje. Jūs - iškilus lietuvis, Tėvynę mylintis ir vertinantis kaip pasaulinės kultūros sudedamąją dalį. Jūsų eilėraščiai, išversti į daugelį pasaulio kalbų, straipsniai, vertimai, literatūros tyrinėjimai, pasisakymai bei toliaregiškos įžvalgos žiniasklaidoje, paskaitos garsiuose pasaulio universitetuose ir kūrybinė bičiulystė su žymiais pasaulio kūrėjais, tokiais kaip Josifas Brodskis ir Česlovas Milošas, daug prisidėjo, populiarinant Lietuvą, jos literatūrą bei meną. Visa tai itin savitai praturtina ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio kūrybinį bei visuomeninį gyvenimą, kuriame Jūs taip pat aktyviai dalyvaujate", - rašoma Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo laiške.

Šalies vadovė kūrėjui padėkojo už neįkainojamą indėlį į Lietuvos bei pasaulio kultūrą ir palinkėjo stiprybės, sveikatos, naujų iškilių darbų bei artimųjų palaikymo.

„Jūsų pavardė ir vardas, Jūsų parašyti ir pasakyti žodžiai jau seniai yra tapę ryškiais ženklais Lietuvos ir ne tik Lietuvos kultūroje, istorijoje, viešajame gyvenime. Buvote ir iki šiol esate teisingos ir atviros, kultūringos ir tolerantiškos laikysenos simboliu. Nuo pat praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio, kai pradėjote dėstyti Vilniaus universitete, kai vėliau įstojote į Helsinkio grupę, kai vardan tiesos ir laisvės pasirinkote gyvenimą Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jūsų žodžiai Lietuvoje buvo gaudyte gaudomi, cituojami, ne vienam jie tapo tvirta kultūrine arba moraline atrama ir tikru vertybiniu orientyru", - teigia Seimo Pirmininkė Irena Degutienė. Seimo Pirmininkė padėkojo poetui už jo darbus literatūrai ir atstovavimą Lietuvai unikaliai derinant lietuviškas ir universalias tradicijas.

„Dėkoju Jums už tokią laikyseną ir už ilgametę tarnystę literatūrai: už talentingą poeziją, už talentingus pasaulio klasikos vertimus į lietuvių kalbą, už gimtosios kultūros sklaidą ir populiarinimą pasaulyje. Už atstovavimą Lietuvai garsiausiuose pasaulio literatūros ir kultūros, politikos ir istorijos forumuose, už lietuviškųjų ir universaliųjų tradicijų derinimą. Tai - labai vertingos ne tik profesinės, bet ir gyvenimo pamokos visiems, kurie klausė ir klauso Jūsų paskaitų, kurie skaitė, skaito ir ateityje skaitys Jūsų knygas. Ačiū Jums už viską, ką padarėte ir darote Lietuvai ir jos žmonėms", - sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė palinkėjo poetui stiprios sveikatos bei kuo geriausios profesinės, asmeninės ir kūrybinės kloties.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)