Lieka neaišku, ar testosterono rodiklis sumažėja dėl to, kad vyrai miega kartu su savo vaikais, ar būtent dėl mažesnio šio hormono lygio jie rodo didesnį norą miegoti su savo atžalomis.

Visgi tyrėjai linkę manyti, kad šio vyriško hormono lygis sumažėja dėl vaikų artumo miego metu.

Jau ankstesni tyrimai rodė stiprų ryšį tarp testosterono lygio ir tėvų indėlio į vaikų auklėjimą – kuo tėvas labiau prisideda prie savo atžalos ugdymo, tuo testosterono jo organizme mažiau.

Manoma, kad taip nutinka dėl pasikeitusių vyro siekių – norą konkuruoti su kitais stipriosios lyties atstovais dėl moterų išstumia troškimas rūpintis savo vaikais.

Grįžtant prie pirmojo aptarto tyrimo, nustačiusio ryšį tarp vyriško hormono lygio ir miegojimo su vaikais, buvo pastebėta, kad testosterono sumažėja vakarais, ko negalima pasakyti apie rytus. To tyrėjai taip pat kol kas negali paaiškinti.

Tyrimą atliko Lee Gettleras su kolegomis iš Notrdamo universiteto. Jiems talkino ir tyrėjai iš Filipinų. Tyrime dalyvavo 362 Filipinuose gyvenantys vyrai. Ilgą laiką buvo stebimas jų elgesys ir sekamas testosterono kiekis organizme.

Ryšys tarp testosterono lygio ir vaikų auginimo yra labai svarbus siekiant išsiaiškinti, kodėl vyrai yra vieni iš nedaugelio vyriškos giminės atstovų, kurie linkę auginti savo atžalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)