Vienas šių persivertė per jo vairuojamą automobilį, vos nekliudydamas lenktynininko galvos.

„Man gaila prarastų taškų, tačiau kartu man pasisekė, kad po penkių dienų galėsiu važiuoti Monzoje (Italijos GP – red. past.). Pasižiūrėjus į nuotrauką aišku, kad mes sukome į posūkį, todėl galėjau patirti rankų ar net galvos traumas, nes automobilis praskriejo visai šalia. Jei neklystu, buvo sulaužytas visas automobilio viršus. Šiuo atžvilgiu man pasisekė“, – po lenktynių pripažino čempionato lyderis.

„Nežinojau, kas nutiko, kol nepamačiau televizijos transliacijos įrašo, nes buvo sunku įsivaizduoti, iš kur galėjo rastis toks stiprus smūgis ar kaip taip greitai ant manęs galėjo užlėkti kitas automobilis.

Peržiūrėjęs įrašą supratau, kad R. Grosjeanas ir Lewisas (Hamiltonas) susilietė vienas su kitu. Jie prarado savo automobilių kontrolę ir atsidūrė prieš mus. Kelias sekundes sėdėjau, nes jaučiau nugaros skausmą. Tuomet kilo nedidelis gaisras, todėl jie atbėgo su gesintuvais. Nusprendžiau iššokti, nes dėl dūmų nebegalėjau kvėpuoti“.

„Pirmasis siurprizas (starte) buvo Maldonado („Williams“). Buvau nustebintas, nes jis dar degant raudonai šviesai jau buvo antras ar trečias. Tai buvo didžiulis falšstartas“.

„Startas pavyko gerai, aš aplenkiau abu „Sauber“ (pilotus) ir važiavau trečias. Tuomet pradėjau sukti (į posūkį) ir pajutau, tarsi artėtų traukinys. Smūgis buvo labai stiprus“.