Streikas surengtas Nepriklausomos skrydžių palydovų organizacijos (UFO) iniciatyva. UFO vadina šią protesto akciją sėkminga, net atsižvelgdama į didžiulius nepatogumus keleiviams.

Organizacija pranešė planuojanti artimiausiu metu surengti tolesnius streikus, tačiau vietos ir laiko neskelbia „taktikos sumetimais".

Apie penktadienio akciją buvo pranešta likus vos kelioms valandoms iki jos pradžios. „Mes nenorime, kad „Lufthansa" turėtų galimybę pasiruošti streikui parengdama įgulos personalą, kuris mus pakeistų", - ketvirtadienį „Reuters" sakė profsąjungos atstovė.

Šiuo metu situacija Frankfurto oro uoste iš lėto normalizuojasi, pranešė oro uosto operatorės „Fraport" atstovas. Keleiviai renkasi kitus reisus arba jau išvyko traukiniu - Vokietijos geležinkelių koncernas „Deutsche Bahn" Vokietijos teritorijoje stengiasi nemokamai aptarnauti „Lufthansa" klientus, turinčius įlaipinimo talonus.

UFO paragino įgulų narius surengti protesto akciją po praėjusią savaitę sužlugusių konsultacijų dėl sutarčių pakeitimo.

Profsąjunga ir oro linijų bendrovė jau metus ginčijasi dėl darbo valandų skaičiaus. Be to, darbuotojai nori, kad jų atlyginimai padidėtų 5 proc. Atlyginimai nebuvo didinti jau trejus metus. Galutinis „Lufthansa" pasiūlymas buvo atlyginimus didinti 3,5 proc., tačiau profsąjunga su tokiu siūlymu nesutiko. Gegužę „Lufthansa" pranešė, kad planuoja panaikinti 3,5 tūkst. darbo vietų ir taip tikisi ketvirtadaliu sumažinti savo administracines išlaidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)