Kaip teigia pažinčių svetainė „eHarmony“, gyvenimo palydovo ieškantys asmenys visų pirma turi pasidomėti potencialių kandidatų profesija.

Tyrimo rezultatai atskleidė, jog puikiausias poras sudaro žmonės iš visai skirtingų profesinių pasaulių. Paaiškėjo, jog mokytojas labiausiai traukia ugniagesiai, o darbo neturinčius vyrus – asmeninėmis trenerėmis dirbančios dailiosios lyties atstovės.

„Kuo daugiau skirtingų patirčių su stipriąją lytimi turi konkreti moteris, tuo labiau ji linkusi pasitikėti vadinamąja chemine reakcija kaip vieninteliu patikimu veiksniu kuriant pasitenkinimą teikiančius ilgalaikius santykius“, - Match.com sakė knygos „Is He Mr. Right? Everything You Need to Know Before You Commit“ („Ar jis tas vienintelis? Viskas, ką reikia žinoti prieš įsipareigojant“) autorė Mira Kirshenbaum.

„eHarmony“ atstovas pridūrė: „Jeigu kalbame apie tai, kas su kuo bendrauja, galiu pasakyti, kad žmonės daugiausia ieško į save nepanašaus asmens“.

Tačiau kai kurie kritikai pabrėžia, jog skirtingus darbus dirbantys žmonės dažnai patiria bendravimo problemų.

38 metų Karen Frost iš JAV Teksaso valstijos, dirbanti ryšių su visuomene srityje, pradėjo susitikinėti su paramediku Kenu. Tačiau kai draugams ir šeimai pasipasakojo apie romaną, šie nebuvo sužavėti.

„Puikiai žinodami, kur aš lankiausi ir su kuo bendrauju, jie anksčiau už mane suprato, jog nieko gero iš to nebus. Jeigu būčiau sudariusi sąrašą, ko noriu iš santykių emociniame ir dvasiniame lygmenyje, Kenas būtų tikęs. Tačiau profesiniu požiūriu – ne. Mes bendraujame su pernelyg skirtingais žmonėmis“, - pasakoja amerikietė.

Nors porą ir jungė keli bendri pomėgiai, pavyzdžiui, meilė šunims, skirtumai juos galiausiai išskyrė.

„Įtariu, kad jis jautėsi nesmagiai dėl mano profesinių ir socialinių ryšių“, - spėja K. Frost.

Meilė ir profesija – kas su kuo dera ir nelabai?

Idealiausios poros

Jis JI
BankininkasMokytoja
BedarbisAsmeninė trenerė
BankininkasGydytoja
UgniagesysMokytoja

Netinkamiausios poros

JisJi
PensininkasMedicinos seselė
PensininkasVadovo asistentė
MenininkasStudentė
GydytojasStudentė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)