-Kaip kilo mintis organizuoti tarptautinį vyrų krepšinio turnyrą?

- Mane jau daug metų sieja glaudūs asmeniniai ryšiai su Klaipėda. Jau nuo 1972-ų draugauju su šiuo miestu. Dirbant treneriu ne kartą teko organizuoti krepšinio stovyklas uostamiestyje. Šiais metais į krepšinio stovyklą Klaipėdoje suvažiuoja stiprios komandos, tad kartu su Sauliumi Vilku (buvęs „Neptūno“ komandos žaidėjas, treneris ir ilgametis klubo direktorius) nutarėme suorganizuoti profesionalų turnyrą, kuriame panoro dalyvauti Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipa iš Rusijos bei dvi Ukrainos komandos – Kijevo „Budivelnik“ ir Dnepropetrovsko „Dnepr“.

- Ar manote, kad Klaipėdai reikia tokio turnyro? Kodėl?

- Be kalbų! Klaipėda yra nusipelniusi tokio turnyro. Ne veltui tokio tipo krepšinio turnyras yra rengiamas būtent čia - šį miestą galėčiau pavadinti tikru krepšinio miestu, kuris mūsų šaliai yra padovanojęs ne vieną talentingą krepšininką, garsinantį ne tik savo miestą, bet ir visą šalį. Džiaugiuosi, kad Klaipėda pagaliau turi visas sąlygas, kad čia galėtų būti rengiami tokie turnyrai – miestiečiai to nusipelnė.

- Kaip jaučiatės, kai turnyras pavadintas jūsų garbei?

- Mano vardu - tai mano vardu, per daug dėmesio neskiriu, nesureikšminu. Svarbu, kad vyksta, kad žmonės ateitų, žiūrėtų, sirgtų už savo komandas.

- Papasakokit apie turnyro taures?

Pagrindinis prizas yra ne taurė. Taurės - jau atsibodusios. Pagrindiniai prizai – krepšinio figūros – skulptūros, tai meno kūriniai iš Ispanijos. Taip pat bus renkamas turnyro geriausias vidurio puolėjas, puolėjas ir gynėjas bei kiekvienos komandos naudingiausias žaidėjas.

- Ką Klaipėdos kraštas davė ir duoda Lietuvos krepšiniui?

- Anksčiau Lietuvos rinktinėje daugiausiai žaidėjų būdavo iš Klaipėdos: Eurelijus Žukauskas, Saulius Štombergas, Arvydas Macijauskas. Seniau garsus žaidėjas buvo Modestas Paulauskas. Ir dabar nuolat rinktinėje būna žaidėjų iš Klaipėdos. Šis miestas, manau, turėtų būti mažiausiai trečioje vietoje (Lietuvos krepšinio lygoje).

Būtinas Klaipėdos įmonių vadovų dėmesys, nes Klaipėda verta būti trečia. Klaipėda – puikus miestas, turi uostą – tai geras dalykas. Geras pavyzdys Latvijos sostinė Ryga, kartu sostinė ir uostas, Talinas – sostinė ir uostas. Gaila, kad Klaipėda nėra sostinė, tai nors krepšinio sostinė būtų (šypsosi).

- Ko reikėtų, kad šis turnyras būtų sėkmingas sulauktų daug dėmesio ir vyktų kasmet?

Reikia gerų komandų bei įdomaus žaidimo. Šiais metais dalyvauja dvi Lietuvos komandos, viena iš jų namų - „Neptūnas“. Visada yra įdomu žiūrėti, kai žaidžia tavo komanda, nes, kai žaidžia kiti, nėra tiek emocijų bei sentimentų. Turnyre žais vieną dieną klaipėdiečiai, kitą dieną - „Lietuvos rytas“. Taip išliks įdomumas, nes lietuviai ateis palaikyti abiejų Lietuvos komandų.