Sieks iškovoti pergalę namuose

Šiuo metu Lietuvos U-21 rinktinė savo sąskaitoje turi tris pergales ir surinkusi 9 taškus UEFA U-21 čempionato atrankos 2-oje grupėje žengia ketvirtoje vietoje. Rugpjūtį lietuviai dramatiškose rungtynėse Suomijos rinktinę įveikė rezultatu 4:3 ir su varžovais susilygino taškais.

Tad paskutinėse rungtynėse iškovoto taško mūsiškiams pakaktų, norint išsaugoti savo poziciją ir galutinėje rikiuotėje aplenkti suomius bei Maltos komandą.

Vis tik, pasak U-21 rinktinės trenerio Mindaugo Neoro, komanda apie lygiąsias negalvoja ir Marijampolės „Arvi“ arenoje susirinkusius žiūrovus stengsis nudžiuginti pergale.

„Šį atrankos ciklą stengsimės užbaigti pergale - kovosime su Suomija tik dėl trijų taškų. Vaikinams po laimėtų rungtynių Suomijoje pasakiau, jog pirmas žingsnis žengtas, reikia žengti ir antrąjį savo aikštėje“, - LFF.lt sakė M. Neoras.

Pasak jo, suomiai bus kupini ryžto atsirevanšuoti.

„Tačiau, manau, jog mūsų vaikinai šiuo metu yra įgiję daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, žaidžia labiau komandinį bei brandesnį futbolą“, - kalbėjo U-21 rinktinės trenerių štabe kartu su Stasiu Baranausku, Romualdu Norkumi ir Vaclovu Jurkumi dirbantis M. Neoras.

A.Novikovo ir A.Žulpos netektys – šansas kitiems

U-21 dvikovai su suomiais pradės ruoštis rugsėjo 7 dieną Marijampolės futbolo komplekso treniruočių aikštyne. Komanda prieš paskutines savo rungtynes neišvengė netekčių.

Dėl diskvalifikacijos šias rungtynes privalės praleisti Pakruojo „Kruojos“ saugas Artūras Žulpa, o vienas komandos lyderių, Edinburgo „Hearts“ gretose rungtyniaujantis Arvydas Novikovas pakviestas į nacionalinę ekipą.

„Stengsimės jų netektį kompensuoti kitais futbolininkais. Paruošti kuo daugiau žaidėjų vyrų komandai ir yra vienas iš mūsų tikslų. Manau, jog mes einame teisinga linkme“, - LFF.lt sakė M. Neoras.

Po vienerių rungtynių diskvalifikacijos į rinktinę sugrįžta jos kapitonas Marijampolės „Sūduvos“ narys Tadas Eliošius. Taip pat šiam susitikimui rinktinės treneriai į sudėtį pirmą kartą įtraukė latvių „Jelgavos“ ekipoje rungtyniaujantį krašto saugą, klaipėdietį Mindaugą Grigaravičių.

Lietuvos ir Suomijos jaunieji futbolininkai Marijampolės „Arvi“ arenos stadione susitiks rugsėjo 10 dieną nuo 20 valandos 15 minučių.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis rungtynėms su Suomija:

Vartininkai: Emilijus Zubas (PanevėžioEkranas"), Kornelijus Timofejevas (Panevėžio „Ekranas")

Gynėjai: Marius Miškinis (Alytaus „Dainava“), Donatas Nakrošius (Žešuvo „Stal", Lenkija), Ernestas Pilypas (FK „Šiauliai"), Jaunius Juozaitis (Vilniaus MFD „Žalgiris"), Karolis Urbaitis (Vilniaus MFD „Žalgiris), Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio", Italija), Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja“).

Saugai: Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva"), Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja"), Simonas Paulius (FK „Ventspils“, Latvija), Martynas Dapkus (Ahi Nazareth "Maccabi", Izraelis), Fedor Černych (Novopolocko „Naftan“ Baltarusija) Mindaugas Grigaravičius (FK „Jelgava“, Latvija);

Puolėjai: Tadas Eliošius (Marijampolės „Sūduva“), Rokas Urbelis (Kuršėnų „Venta“), Žilvinas Kymantas (Panevėžio „Ekranas“), Lukas Kochanauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija).