„O kalbant apie pajėgumą, mes esame akivaizdžiai lėčiausi tarp pretendentų į titulą. Turime pranašumą taškais, tačiau deficitą greičio prasme, todėl nemanau, kad esame favoritai“.

„Nuo „pole“ pozicijos praėjusiose lenktynėse (Vengrijoje – red. past.) atsilikome aštuoniomis dešimtosiomis, kas yra jau šiek tiek per daug. Turime pagerinti situaciją. Žiūrėsime, kas bus čia (Belgijoje) ir Monzoje (Italijoje), nes tai dvi keistos trasos lyginant su kitais žiedais, čia reikia mažai prispaudžiamosios jėgos. Per šiuos du „Grand Prix“ etapus visko gali nutikti. Reikia tikėtis, kad pelnysime daug taškų. Kitas atskaitos taškas bus Singapūras, kur jau privalėsime panaikinti savo atsilikimą nuo „pole“ pozicijos“.

Pagrindiniai F. Alonso varžovai, savo ruožtu, nesutiko su ispanu. „Red Bull“ atstovas Sebastianas Vettelis sakė, kad sezono pradžioje „Ferrari“ tikrai nedemonstravo stebuklingo greičio, tačiau vėliau sugebėjo pagaminti gerą techniką.

„Jis (F. Alonso - DELFI) pirmauja čempionate ne todėl, kad kažkas jam išrašė čekį ir davė taškų. Manau, kad jis nusipelno lyderio pozicijos“, – sakė vokietis. Be abejo, prisiminus sezono pradžią ar žiemos bandymus, atrodė, kad „Ferrari“ turi daug problemų, tačiau jie susiėmė ir pagamino labai konkurencingą automobilį. Ir jie buvo konkurencingi visomis įmanomomis aplinkybėmis ir sąlygomis“.

Perdėtą kuklumą F. Alonsui prikaišiojo ir Lewisas Hamiltonas„McLaren“ ekipos.

„Jis taip jau mėgsta kalbėti. Jis tiesiog gražiai pateikia savo poziciją. Aš galėčiau sakyti tą patį: „mano automobilis tikrai pats lėčiausias tarp keturių stipriausių komandų, bet pažiūrėsime, ką pavyks su juo pasiekti“, – pastebėjo britas. - Nežinau, kodėl jis kalba, kad jo technika nėra greita. Galbūt jis mano, kad jo komanda suklydo tobulindama techniką, tačiau nemanau, kad taip yra“.

„Fernando šiuo metu tikriausiai vis dar yra pats visapusiškiausias lenktynininkas, nuolat renkantis taškus. Jis taškų pelno kiekvienose lenktynėse, tad jis važiuoja tikrai solidžiai. Jis laimėjo kelias lenktynes, todėl tikrai nepasakyčiau, kad jis turi patį prasčiausią automobilį“.