Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, jog minėtoms rungtynėms nebuvo suteiktas FIFA oficialių rungtynių statusas ir jos nebuvo įtrauktos į pasaulio rinktinių reitingo skaičiavimą, LFF kreipėsi į FIFA su prašymu patvirtinti arba paneigti tokią pasirodžiusią informaciją.

FIFA atsiųstame atsakyme teigiama, jog to priežastis yra ta, kad ne visi keturi rungtynėse dirbę teisėjai turėjo FIFA kategorijas. FIFA teigimu, jos nuostatuose nurodyta, jog rungtynių įtraukimui į A sąrašą visi keturi arbitrai privalo būti FIFA kategorijų sąrašuose.

Pasak LFF, gegužės 29 dieną Nione (Šveicarija) vykusioms rungtynėms teisėjavo arbitrų brigada iš Italijos. Visi arbitrai teisėjauja Italijos „Serie A“ pirmenybėse, tačiau ne visi keturi turi FIFA kategorijas.

LFF rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus teigė, kad jokių klausimų dėl arbitrų prieš rungtynes nekilo - aikštės teisėjas ir jo asistentai turėjo FIFA emblemas - todėl neseniai pasklidusi informacija ir nepagrįsti įtarinėjimai nemaloniai nustebino.

„Vykdant tarptautines varžybas teisėjus į rungtynes kviečia ir tarptautines organizacijas informuoja rungtynių šeimininkai. Pagal sutartį su Rusijos futbolo sąjunga (RFS), ji buvo šių rungtynių šeimininkė ir buvo atsakinga už visų organizacinių klausimų sprendimą, tarp jų ir teisėjų pakvietimą. Tikimės, kad RFS atstovai padės išsiaiškinti šio nesusipratimo priežastis“, - kalbėjo R.Tautkus.

Rusijos ir Lietuvos rinktinių kontrolinė dvikova baigėsi lygiosiomis 0:0.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)