Šią liūdną žinią A. Zuokas pranešė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Ką gi, Lietuvą didesnė bent kurį laiką netaps ir Lietuvos verslas lietuviškų viešbučių ar SPA filialų neturės. Oxia sala Graikijoje parduota. Salą nupirko Kataro karališkoji šeima už 5 milijonus eurų. Nusiderėjo beveik 2 milijonus“, - savo paskyroje „Facebooke“ rašo sostinės meras, duodamas ir nuorodą į žinią apie Kataro monarchų sprendimą pirkti „Dausuva“ norėtą pakrikštyti salą.

Žinia, kurią A. Zuokas pranešė savo „Facebook" prenumeratoriams, užsienio žiniasklaidoje paskelbta prieš keturis mėnesius.

Pamainos arabų nupirktai salai ieškoti neketina

Sostinės meras DELFI teigė žinojęs, kad Kataro karališkoji šeima derasi dėl „Dausuvos“ pirkimo, tačiau nemanęs, kad derybos jau baigtos.

Nesėkmingą salos pirkimo iniciatyvą A. Zuokas laiko ir savotiška sėkme. Esą galbūt pavyko daliai Lietuvos verslo praplėsti akiratį.

„Tai buvo tik idėja lietuvių vaizduotei paskatinti. Ir parodyti, kad Lietuvos verslas turi būti globalus. Aišku, tokį projektą pirmiausiai turi įgyvendinti Lietuvos verslas. Ir kada jis bus pasiruošęs, manau, kad tai ir įvyks. Lietuva turi turėti savo verslas, kuris turi būti daug globalesnis negu šiuo metu yra“, - sakė Vilniaus meras.

„Gerai, kada mes turime galimybę pakelti galvas ir pagalvoti apie tokio lygio projektus ir idėjas, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo fantastiški arba nerealūs, tačiau giliau pasižiūrėjus pasirodo, kad tai yra labai aiški, galima verslo logika“, - pridūrė pašnekovas.

Pamainos arabų nupirktai „Dausuvai“ A. Zuokas ieškoti neketina. „Turi būti svajonių, kurios neįgyvendinamos“, - reziumavo Vilniaus meras.