Dauguma patyrusių dizainerių jums pasakys, kad dizainas turėtų atspindėti jūsų asmenybę, nebūtinai tik tai, kas yra madinga ir modernu. Tačiau jeigu esate iš tų, kurie stovi pirmose eilėse prie naujų elektroninių įtaisų ir kovoja niekuomet nesibaigiančiame noro būti moderniu mūšyje, paskutinės interjero dizaino mados jums gali būti labai aktualios.

Gali būti pakankamai sunku sekti paskutines madas, nes jos kinta greitai, dažnai netgi kiekvieną sezoną. Geri dekoro žurnalai, kurių galite rasti bibliotekose ar įvairios namų tobulinimo ir dizaino mugės gali būti labai geri idėjų šaltiniai.

Dar dizaineriai siūlo peržvelgti šiuolaikines dekoravimo madas ir palyginti jas su klasikiniais stiliais – taip suprasime, kas mums nepatinka. Tai kartais padeda norint suformuoti aiškų, mums patinkančių dalykų vaizdą. Prieš aptariant kelius paskutinių madų pavyzdžius, štai jums paskutinis, apmąstymo vertas dizaino principas.

Pasiskolintas principas iš moderniosios architektūros: forma arba fizinė kambario išvaizda turėtų atitikti jo funkciją. Tarkime, jūs atsisėdate ir tiksliai užrašote, kaip naudositės savo virtuve ar poilsio kambariu. Jūs daug galvojate, sukuriate ilgą sąrašą, kurio paskutinis punktas turėtų būti „lengva valyti“. Galbūt šis punktas, kaip funkcinis, gali būti šiek tiek per platus, tačiau jis jums svarbus, todėl ir aktualus.

Naujausia mada poilsio kambariuose – naudoti natūralaus akmens išvaizdos plokštes. Jos dramatiškos, sukuria 3D efektą, nes naudoja skirtingus akmenis primenančius raštus. Grioveliai, kampai ir įtrūkimai sukuria gilumo ir stebinančiai dramatiškos tekstūros įvaizdį. Tačiau tie grioveliai kartu yra ir dulkių bei purvo magnetai.

Virtuvėje natūralaus akmens stalviršiai sulaukia vis daugiau populiarumo. Iš mados išeina blizgantys nupoliruoti granitiniai paviršiai, kai tuo tarpu labai madinga apdaila šlifavimo akmeniu.
Šis apdailos tipas atliekamas didelio greičio įrenginiu poliruojant taip, kad sukuriamas nedidelis blizgėjimas, primenantis akmenį jo natūralioje aplinkoje.

Šis apdailos tipas yra labai akytas, todėl priežiūros reikalavimai yra pakankamai aukšti. Net jei stalviršis yra pakankamai gerai izoliuotas, jo valymas gali būti kur kas sudėtingesnis nei mažiau madingo nupoliruoto granitinio paviršiaus, prie jo neprilimpa maisto dalelės. Galiausiai, jei izoliacija bus atlikta neteisingai ar bus pažeista, paviršius gali likti dėmėtas.

Turite savęs paklausti: „Ar naujausios mados yra svarbesnės nei paprasta priežiūra?“. Spręskite patys.

Kai kurie dizaineriai pataria madų fanatikams atsargiai žaisti su brangiomis dekoro detalėms – kaip, pavyzdžiui, minėtasis stalviršis – ir naujausias madas taikyti renkantis aksesuarus pasirinktai patalpai. Nesvarbu, ką nuspręsite, naujų dizaino idėjų ieškojimo procesas bus vertas įdėtų pastangų ir paskirto laiko.