Lietuvos kurorte Nidoje „Kibirkšties-Tichės-IKI“ krepšininkės ir treneriai apsigyveno viešbutyje „Jūratė“ ir aštuonias dienas ruošis artėjančiam sezonui.

„Gavome geras sąlygas, viskuo esame patenkinti“, - po pirmos dienos teigė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipos vadovas Rosvaldas Gorbačiovas. - Oras puikus, turime visas galimybes dirbti“.

Pratyboms vadovauja trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir fizinio rengimo treneris M. Skrabulis.

„Nidoje atliekame pagrindinį „užkrovimo“ etapą sezonui. Išvykti iš namų į stovyklą yra labai gerai, nes palieki visas smulkias ir ne smulkias problemas, gali susikoncentruot tik treniruotėms. Yra sudaryta mityba, jėgoms atgauti skirtos priemonės, geros sąlygos poilsiui ir, kas be ko, geros sąlygos atitinkamam krūviui. Juk čia yra miškas, smėlis, jūra, kalniukai ir gaivus bei švarus oras“, - apie stovyklą Nidoje pasakojo treneris M. Skrabulis.

„Pagrindinė stovyklos užduotis – pakelti žaidėjų aerobinę ištvermę ir galingumo ištvermę, kad žaidėjos sezono metu galėtų kuo greičiau atgauti jėgas tiek per varžybas, tiek tarp varžybų ar treniruočių“, - teigė treneris. - Tuo pačiu stengsimės paruošti ir širdies kraujagyslių sistemą, kad žaidėjos būtų sveikos ir nepersitreniruotų“.

Komandos vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius, vidurio puolėja Ieva Prėskienytė ir legionierės Sakellie Daniels ir Celeste Traham-Davis prie komandos prisijungs jau šią savaitę.

Puolėja Sigita Galdikaitė ir gynėja Eglė Šniokaitė liko Vilniuje ir toliau po traumų atlieka reabilitaciją.

Rugsėjo pabaigoje komanda sužais pirmas draugiškas rungtynes, o oficialus sezonas prasidės spalio antrą savaitgalį.