SEB bankas Lietuvoje šiuo metu yra įrengęs 42 grynuosius pinigus nemokamai priimančius bankomatus. Tačiau norint įnešti grynuosius pinigus banko skyriuje, mokestis taikomas.

„Norime atkreipti dėmesį, kad grynųjų įmokėjimas litais į savo sąskaitą SEB banko skyriuje, jeigu mieste nėra grynuosius pinigus priimančio bankomato, yra nemokamas. Tuose miestuose, kur šie bankomatai yra įrengti, banko skyriuose už grynųjų įmokėjimą yra taikomi paslaugos įkainiai, kurie priklauso nuo to, ar norima pervesti lėšas į savo sąskaitą, ar į kito asmens sąskaitą SEB banke“, - aiškino SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Jei grynieji pinigai įnešami į savo sąskaitą, taikomas 1 lito mokestis, jei į kito – 5 litų.

Skatina kasdienes operacijas atlikti savarankiškai

Norint iš banko susigrąžinti grynuosius pinigus, ar teks susimokėti, priklausys nuo turimos banko kortelės, o banko skyriuose reikės mokėti 0,8 proc. nuo sumos arba 5 litų minimalų mokestį.

„Klientai, besinaudojantys mūsų siūlomais paslaugų planais arba kurių darbdaviai yra sudarę su banku darbo užmokesčio pervedimo sutartį, kiekvieną mėnesį naudojantis SEB ir DNB bankų bankomatais gali išsigryninti iki 3,5 tūkst. litų“, - kalbėjo V. Doveika. Iki 200 litų nemokamai galima išsiimti ir kai kuriose prekybos tinkluose.

Virginijus Doveika
„Organizuojame savo veiklą taip, kad į skyrius klientai ateitų dėl nekasdienių finansinių sprendimų (taupymo, investicijų ar finansavimo konsultacijų), o kasdienėmis finansinėmis paslaugomis (pasiimti grynųjų pinigų, įmokėti grynuosius pinigus į sąskaitą, atlikti lėšų pervedimą internetu) siūlome naudotis savarankiškai. Tai atspindi ir mūsų kainodara“, - teigė pašnekovas.

SEB banko duomenimis, per dieną grynuosius pinigus priimančiuose bankomatuose vidutiniškai atliekama apie 2200 operacijų. Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje buvo atlikta apie 400 tūkst. pinigų įmokėjimo į sąskaitas operacijų – įmokėta 811,5 mln. litų. Teigiama, kad šiais bankomatais dažniausiai naudojasi jaunimas ar užsienyje dirbantys emigrantai bei smulkieji verslininkai.

SEB skelbia, kad net 70 proc. grynųjų pinigų įnešimų į bankomatus atlieka privatūs asmenys. Vidutinė gyventojų įmokama suma – 860 litų, įmonių – 5200 litų.

Uždarant sąskaitą, likutis nemokamai išmokamas tik iki 6 litų

Swedbank” Lietuvoje turi įrengęs 99 grynuosius pinigus priimančius bankomatus, du iš jų priima eurus.
Banko atstovai teigia, kad įnešimų nuolat daugėja. Per šių metų pirmąjį pusmetį atlikta 1,66 mln. įnešimo operacijų (37 proc. augimas palyginus su pernai metais), o apyvarta sudarė 1,43 mlrd. litų (63 proc. augimas).

„Privatiems klientams grynųjų pinigų įmokėjimas į savo sąskaitas banko padalinyje yra nemokamas, tačiau tenka derintis prie banko padalinio darbo valandų, palaukti eilėje. Verslo klientai už grynųjų pinigų įmokėjimą į savo sąskaitą banko padalinyje moka 0,04 proc. nuo sumos arba minimalų 1 lito mokestį“, - pasakojo „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Saulius Abraškevičius
Išsigryninti pinigus „Swedbank“ bankomate galima nemokamai, jei naudojamasi debeto kortele.

„Tiesa, yra taikomi apribojimai mėnesio išgryninamoms sumoms, kurias viršijus mokamas atitinkamas mokestis“, - kalbėjo S. Abraškevičius. Viršijus 5 tūkst. litų išėmimo sumą, taikomas 0,4 proc. mokestis nuo didesnės nei 5 tūkst. litų sumos.

Jei grynieji išimami naudojantis kreditine kortele, mokestis taikomas visada: 2 proc. nuo sumos arba minimalus 7 litų mokestis.
Pinigus išsiimti banko skyriuje kainuos 0,8 proc. nuo sumos arba teks mokėti 5 litų minimalų mokestį. Jei klientas nusprendžia uždaryti sąskaitą ir nori, kad jam būtų išmokėtas sąskaitos likutis, nemokamai pinigai bus grąžinti, jei išmokamo likučio vertė yra 6 litai arba mažiau.
„Swedbank“ atstovas pastebi, kad pinigų išgryninimo operacijų skaičius ir apyvartos klientų aptarnavimo padaliniuose per metus sumažėjo atitinkamai 15 ir 6 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)