Klubo vadovai šeštadienį nutraukė sutartis su 25 metų 188 cm įžaidėju Kęstučiu Marčiulioniu ir jo bendraamžiu 205 cm krašto puolėju Andriumi Jurkūnu.

Kaip interviu BNS sakė A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centro valdybos pirmininkas Mindaugas Plūkas, "abu krepšininkai nėra blogi žaidėjai, tačiau klubo netenkino jų žaidimo lygio ir atlyginimo santykis".

Pasak M.Plūko, į šias pozicijas jau yra keli kandidatai, "tačiau pavardžių minėti kol kas nenorėčiau".

"Su įžaidėjo problema susidūrėme nuo pat sezono pradžios, o K.Marčiulionis, kaip matote, nesuvaldo komandos, - apie žaidėjų problemas kalbėjo valdybos pirmininkas. - A.Jurkūnas Eurolygoje rezultatyviau sužaidė tik su vokiečiais (su Frankfurto "Skyliners" klubu pelnė 18 taškų - BNS), bet mums reikia krašto puolėjo, kuris kovotų dėl atšokusių kamuolių ir iš po krepšio pelnytų taškus".

Per pastarąsias dvi savaites iš "Žalgirio" atleisti jau trys krepšininkai - spalio 29 dieną buvo atleistas amerikietis Kenneth'as Inge'as.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai Eurolygoje pralaimėjo visas penkias žaistas rungtynes, o LKL čempionate prieš savaitę buvo sutriuškinti pagrindinio varžovo - "Lietuvos ryto".

Tiek K.Marčiulionis, tiek A.Jurkūnas pastaruoju metu buvo kritikuojami. Ypač daug kritikos už neapgalvotą žaidimą, dažnas klaidas bei pražangas puolant tekdavo įžaidėjui.

Abu krepšininkai pastaruosius dvejus metus atstovavo "Žalgiriui". Ir K.Marčiulionio, ir A.Jurkūno pavardės yra Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąraše, tačiau jie nepakviesti ruoštis artimiausioms Europos vyrų krepšinio čempionato atrankos rungtynėms.

Beje K.Marčiulionis net nepateko į rinktinės dvyliktuką, žaidusį Europos čempionate Turkijoje.

Ir K.Marčiulionis, ir A.Jurkūnas 1994 metais tapo Europos jaunių, o 1996 metais - Europos jaunimo čempionais. 2000 metais jie su Lietuvos vyrų rinktine iškovojo Sidnėjaus Olimpinių žaidynių bronzos medalius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)