Kasmet festivalį aplanko daug darbuotojų iš Silicio slėnio kompanijų, o jo metu uždaromos didžiausios JAV reklamos agentūros. Kalbama, kad festivalyje galima sutikti tokių garsių atlikėjų kaip Stingas ar Bjork.

Įspūdžių iš „Burning Man“ iki šiol nepamiršta praėjusiais metais į festivalį vykusi laidų vedėja Greta Jansonaitė, skulptorius Donatas Jankauskas (Duonis), Džiugas Bražiūnas, jaunimo tarpe žinomas kaip DJ Kim Wild (Metal on Metal), režisierius Vaidas Lekavičius ir kiti lietuviai.

„Tai sapnas, svajonė apie tobulą pasaulį be komercijos, be socialinės padėties, be pykčio ir agresijos. Niekas tavęs neklausia, ką tu veiki gyvenime, kiek tau metų, iš kur tu ir kelintas tai tavo festivalis. Tai Disneilendas suaugusiems, kurį vis dar sapnuoju, – prisimena įspūdžius Greta Jansonaitė. – Labai gaila, kad šiais metais nepavyko gauti bilieto. Nepažįstu nei vieno žmogaus, kuris kartą apsilankęs festivalyje „Burning Man“, nenorėtų ten sugrįžti.“

Šiais metais „Burning Man“ lietuvių bendruomenės globėju tapęs tarptautinės verslo Taikos premijos laureatas Vladas Lašas taip pat viliasi vieną dieną aplankyti šį festivalį: „Mane domina ir žavi, kaip kūrybos ir laisvės, geranoriškumo ir dalinimosi savo ištekliais festivalio kultūra daro įtaką daugeliui Silicio slėnio sėkmingiausių ir inovatyviausių kompanijų lyderių. Pavyzdžiui, vienoje knygoje apie „Google“ kompanijos istoriją „Burning Man“ festivaliui skirtas visas skyrius. Labai džiaugiuosi galėdamas padėti nedidelei, bet puikiai entuziastų komandai, atstovausiančiai Lietuvą „Burning Man 2012“ festivalyje. Tikiuosi, kad ir pats kada nors gyvai pamatysiu šį festivalį. Galbūt netgi kitais metais.“

Į „Burning Man“ festivalį, vyksiantį rugpjūčio 27 d – rugsėjo 3 d. Nevados valstijoje, Black Rock dykumoje, lietuvių bendruomenė šiemet vyksta su senovės lietuvių tradicijas atspindinčia kelmo formos „Blukio“ skulptūra.

Ji bus pristatyta 60 tūkst. festivalio dalyvių ir sudeginta kartu su kitomis 33 pasaulio šalių ir regionų skulptūromis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)