Praėjusį savaitgalį šios varžybos surengtas 90-ą kartą. Šių metų „Pikes Peak“ lenktynės pasižymėjo ne tik greičio rekordais, bet ir kvapą gniaužiančiomis avarijomis.

Dėmesio centre atsidūrė Rhysas Millenas, vairavęs „Hyundai Genesis Coupe“. Šiuo lenktynėms pritaikytu automobiliu jis įveikė trasą per 9 min. 46,164 sek. ir pagerino ankstesnį rekordą.

Tačiau daugiausiai kalbų sulaukė dvi pakankamai laimingai pasibaigusios avarijos.

Į nugalėtojo laurus pretendavęs Paulas Dallenbachas važiavo lenktyniniu, 1400 AG pasiekiančiu automobiliu. Vis dėlto sportininkui šių metų „Pikes Peak“ renginys baigėsi pakelės medžiuose, į kuriuos jis įskriejo nesuvaldęs 210 km/val. lekiančio automobilio. Po lenktynių P. Dallenbachas socialiniame tinkle nudžiugino gerbėjus esantis sveikas, vis dėlto iš mašinos liko tik metalo laužas.

Kitas lenktynininkas Jeremy Foley ir šturmanas Yuri Kouznetsovas taip pat gali dėkoti likimui, kad po dar vienos „Pikes Peak“ avarijos liko gyvi. Jų „Mitsubishi Lancer Evo IX“ nulėkė nuo kelio ir dešimt kartų apsivertęs sustojo nuokalnėje. Sportininkai gyvybei pavojingų sužeidimų nepatyrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)