Per ilgalaikį tyrimą mokslininkai iš pradžių apklausė 10 – 14 metų vaikus, kokius filmus jie yra matę. Tyrėjai prieš tai jau buvo išanalizavę šių filmų seksualinį turinį. Tuomet jie stebėjo vaikus, apklausdami juos kas 8 mėnesius. Vėlesnių apklausų metu jie aiškinosi seksualinį vaikų elgesį, kada jie pirmą kartą turėjo lytinių santykių ir ar naudojo prezervatyvus.

Tyrimo rezultatai parodė, kad ankstyvame amžiuje pamatytos sekso scenos nulėmė ankstyvą lytinio gyvenimo pradžią (anksti išvydę sekso scenas anksčiau pradėdavo lytinį gyvenimą) bei rizikingą seksualinį elgesį (daug sekso partnerių ir prezervatyvų nenaudojimą).

Mokslininkai padarė išvadą, kad stebint, ką žiūri vaikai, ir ribojant laiką, kurį jie praleidžia prie televizoriaus, įmanoma atitolinti jų lytinio gyvenimo pradžią ir sumažinti seksualinio elgesio rizikingumą.

Jie taip pat teigė, kad įtraukus sekso žiniasklaidoje klausimą į saugaus sekso programas, galima efektyviai paskatinti saugesnį paauglių lytinį elgesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)