O amerikietiškos dvasios renginyje tikrai netrūko. Automobilių pasižiūrėti atėję smalsuoliai galėjo pasiklausyti ir Elvio Preslio dainų ar paganyti akis į kaubojiško stiliaus vyrukus.

Viena iš renginio organizatorių Rasa Riškienė prisiminė pirmąjį „American spirit“ renginį, organizuotą prieš penkerius metus: „Tuomet susirinko tik nedidelis būrys amerikietiškų mašinų savininkų, pliaupė didelis lietus, todėl mažai kas ir susidomėjo tokiu renginiu“.

O šiemet tiek senovinių, tiek ir naujutėlaičių amerikietiškų automobilių išsirikiavo ilgiausios eilės. Atvykę žiūrovai galėjo ne tik nusifotografuoti prie patinkančio eksponato, bet ir pasikalbėti su mašinos savininku – pastarieji mielai papasakojo, kiek darbo įdėjo restauruojant seną nevažiuojantį automobilį, kokios yra techninės transporto priemonės galimybės.

Automobilių paroda susidomėjo ir Jungtinių Valstijų ambasadorė Lietuvoje Anne E. Derse. Ji ne tik atvyko pasižvalgyti, bet ir automobilių ekspozicijoje pristatė savąjį „Cadillac“ automobilį.

Pati amerikietišką automobilį turinti R. Riškienė patikina, kad amerikietiškoms mašinoms trauką jaučiantys žmonės turi išlieti nemažai prakaito, kad senutėlis automobilis prisikeltų naujam gyvenimui ir ne tik stovėtų garaže, bet ir smagiai riedėtų gatvėmis.

„Tačiau aš nesutinku, kad tai tik labai turtingų žmonių užsiėmimas. Kai kurios šios mašinos kainuoja nedaugiau dešimties tūkstančių litų, tiek pat, kiek ir vidutinės klasės bet koks kitas automobilis. Svarbiausia čia ne automobilio vertė, o pati idėja ir amerikietiška dvasia“, - teigė renginio organizatorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)