Aukštosiose mokyklose po pagrindinio priėmimo likus laisvų valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų studijų vietų buvo organizuojamas papildomas priėmimas, kuriam prašymus buvo galima teikti rugpjūčio 7-9 dienomis.

Papildomo priėmimo metu stojantieji LAMA BPO informacinėje sistemoje atnaujino prašymus, įrašydami ne daugiau kaip 6 pageidavimus. Papildomame priėmime dalyvauti galėjo tie asmenys, kurie teikė prašymus pagrindiniame priėmime.

Po ankstesnių etapų pasirašiusieji studijų sutartį su aukštąja mokykla dėl valstybės finansuojamos studijų vietos arba dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos su studijų stipendija papildomo priėmimo metu galėjo pretenduoti tik į valstybės nefinansuojamas studijų vietas (be studijų stipendijos).

Stojantieji, kurie ankstesnių etapų metu pasirašė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla ar negavo/nepriėmė jokio kvietimo studijuoti, papildomo priėmimo metu galėjo rašyti pageidavimus į valstybės finansuojamas, į valstybės nefinansuojamas studijų vietas ir siekti gauti studijų stipendiją.

Stojantieji, įgiję išsilavinimą iki 2010 m., užsiregistravę LAMA BPO informacinėje sistemoje iki liepos 23 d., tačiau nepristatę savo brandos atestatų į LAMA BPO punktą, tai galėjo padaryti iki rugpjūčio 9 d.

Papildomo priėmimo kvietimai studijuoti bus skelbiami penktadienį iki 17 val. Paskutinės sutartys su pakviestaisiais studijuoti aukštosiose mokyklose pasirašomos rugpjūčio 11-13 dienomis.