"Šią vasarą triumfuoja šiandienos moteriškumas – dinamika ir poezija, stilistikos laisvė. Mūsų laukia šviesi ir marga vasara,"- sako Ramunė.

Klausimas. Kokios naujovės ir detalės numatomos dalykiniams kostiumėliams pavasarį – vasarą?

Atsakymas. Šį sezoną labai svarbus švarkas – jis labai mažas, aukštą liemens liniją akcentuoja po krūtine didelės sagos, rankovės - trijų ketvirčių. Būtina sagė ar net kelios, derinamos viena prie kitos. Švarkas dėvimas su romantiškomis palaidinėmis, suknelėmis, sijonais. Suknelių ilgis ir plotis turi paryškinti privalumus, o trūkumus -paslėpti. Kelnės klasikinės, tiesios, su kantu, plačios, krentančios, su uždėtinėmis detalėmis, klostėmis.

Klausimas. Ką patartumėte rengtis stambaus kūno sudėjimo merginai/moteriškei laisvalaikiui, kad neatrodytų kaip balionas?

Atsakymas. Apkūni moteris turi rinktis nei per didelius, nei per mažus drabužius. Nereikia prisirengti penkių sluoksnių. Drabužiams reiktų naudoti žaismingus, gerai krentančius audinius. Ir lieknoms, ir stambioms galioja tos pačios mados tendencijos, tik iš didžiulės pasiūlos reikia atsirinkti tai, kas labiausiai kiekvienai tinka pagal charakterį, užsiėmimą ir sudėjimą.

Klausimas. Kokie audiniai bus madingi šią vasarą?

Atsakymas. Šią vasarą bus madingi specialiai apdoroti, krentantys audiniai – liocelis –tencelis, linas, džinsas, kuriuos galima be vargo skalbti, įvairiausios sudėties marginti audiniai. Aš savo kolekcijose naudoju ranka ištapytus bei šilkografijos būdu margintus audinius. Tuomet visi gaminiai būna skirtingi. Aplikacijoms naudoju skirtingų faktūrų audinius – medvilnė derinama su šilku, atlasu, nėriniais. Labai romantiškai atrodo margi šilko deriniai su linu, džinsu, tenceliu.

Spalvos šį sezoną ryškėja. Rausva, žalsva, violetinė, geltona, žydra derinamos su smėlio, balta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją