Ketvirtfinalio mačo laimėtoją Lazdeika rinko atsargiai, lėtais žingsniais judėdamas kokoso kevalo su Rusijos vėliava link. O kai jame įsitaisė, DELFI orakulas mįslingai įsispitrijo į „lietuvišką“ kevalą.

Lazdeika suklydo jau ne kartą. Klaidingai pranašauta pergalė prieš Argentiną, žadėtosios pergalės prieš prancūzus taip pat neišvydome. Be to, DELFI orakulas ramiai žadėjo Lietuvai pralaimėjimą mače su amerikiečiais, o mūsų krepšininkai kol kas vieninteliai iki paskutinės minutės priešinosi NBA žvaigždėms.

Negana to, Lazdeika pranašavo lengvą pasivaikščiojimą mače su Tunisu, o mūsų krepšininkai pabudo tik ketvirtajame kėlinyje, kurį vienintelį sužaidė taip, kaip norėjo. Taigi dar viena orakulo klaida yra tikėtina. Ir už ją tikrai niekas nesupyktų.

Bet gal tai ne klaida, o sąmoningas blefas? Galbūt Lazdeika aukoja paskutinius savo orakulo reputacijos likučius mėgindamas paveikti rusus, kad šie į olimpinį parketą išeitų manydami, jog pergalę jau turi kišenėje?

Na, taip, rusai turi vieną geriausių Europos trenerių Davidą Blattą, antžmogį Andrejų Kirilenką, sunkiai sugaudomą aikštės generolą Aleksejų Švedą, tritaškį per Vilniaus televizijos bokštą įmesti galintį Vitalijų Fridzoną. Jie turi ir orakulą Vladimirą Gomelskį, kuris, priešingai nei Lazdeika, kuo tiksliausiai išpranašavo, kad lietuviai su rusais susitiks ketvirtfinalyje.

Bet tai tik pavardės, kurios pergalės negarantuoja. Jos, kaip jau puikiai žinome, negarantuoja ir Lazdeikos prognozės.

O ir Lietuvos rinktinė neatskleidė visų kortų. D. Blattas antradienį atėjo į olimpinę krepšinio areną pažiūrėti, kaip žaidžia lietuviai. Bet nepamatė. Rusų treneris bent 32 minutes stebėjo tokį žaidimą, kokio Lietuvos rinktinė tikrai nežaidžia, o lietuviai tik mačo pabaigoje parodė savo varžovams, kaip žaidžiamas krepšinis. Galbūt taip Kęstutis Kemzūra bandė pergudrauti savo seną draugą D. Blattą? Kaip pasakytų politikai, kas galėtų paneigti...

Ir mes dar turime neišnaudotų rezervų. Štai Rimantas Kaukėnas – naujasis Kauno „Žalgirio“ pirkinys – kol kas nepanašus į save. Gal supanašės? NBA specialistai liūdi dėl Jono Valančiūno – vienu perspektyviausių artėjančio sezono naujokų laikomas lietuvis savo žaidimu kol kas nežavi. Pats laikas sužavėti!

Be to, mūsų pusėje ir statistika. Na, ne įmestų ir praleistų taškų santykis ir tikrai ne draugiškų tarpusavio rungtynių rezultatai, bet pačios Lietuvos rinktinės žaidimo tendencijos. Atidesni turbūt pastebėjo, kad mūsiškių žaidimas kol kas buksuoja kas antrose rungtynėse.

Su Argentina sužaista prastai, po to – užtikrintas kerštas Nigerijai. Tada pralaimėtas mačas prancūzams – ir fantastiškai sužaistos rungtynės su JAV rinktine. Rungtynių su Tunisu geromis tikrai nepavadinsi, taigi, bent jau pagal tokią statistiką, rusų lengvas pasivaikščiojimas nelaukia.

Galų gale, pats laikas Londone triumfuoti teisingumui. Varžybų organizatoriai skriaudžia mūsų sirgalius, dopingo kontrolieriai nuskriaudė Austrą Skujytę, bokso teisėjai, jei tik tai leistų taisyklės, ketvirtfinalyje patys būtų šokę į ringą talžyti Evaldo Petrausko. O ir krepšinio pasaulyje netyla kalbos apie galbūt tyčinį ispanų pralaimėjimą brazilams – su amerikiečiais tik finale žaisti norintys Europos čempionai po pralaimėjimo užsitikrino trečiąją vietą grupėje, kuri juos pusfinalyje suvestų su Lietuvos-Rusijos poros laimėtojais. Bet prieš tai reikia įveikti prancūzus, kurie neslepia pasipiktinimo tokiu ispanams parankiu pralaimėjimu.

Taigi belieka tikėtis, kad Rusijos rinktinė užmigs ant Lazdeikos paklotų laurų, o lietuviai dar sykį paneigs orakulo prognozę ir šeštą kartą iš eilės pateks į olimpinio krepšinio turnyro pusfinalį. Kaip sakė orakulas Linas Kleiza, dar iki olimpiados nuspėjęs, kad žaisime su rusais, laikas žaisti iš tikrųjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)