Ši keista idėja gimė menininkės Natachos Mercier galvoje. Ji pasakojo, kad taip pakeisti automobilį ją paskatino dar 2007-aisiais matyta situacija. Tąkart ji stebėjo BMW automobilį, kuris sustojo gatvėje, o iš jo išlipo baltai pasidabinęs vairuotojas, pasipuošęs aukso grandinėmis. Jis puolė valyti dėmę, pastebėtą ant tviskančio ratlankio. N. Mercier žodžiais tariant, tuo metu aplink BMW vairuotoją besisukiojančios merginos (tarp jų ir ji pati) „krito tarsi musės“, kol automobilio šeimininkas sukiojosi tarsi povas.

Vėliau ji nusprendė šią situaciją paversti meno kūriniu. N. Mercier padengė seną „Mersą“ lipniu popieriumi, tuomet automobilį pastatė į šiltnamį ir „prigaudė“ 100 000 musių. Kai kėbulas pasidengė vabzdžiais, menininkė kartu su broliu ir dar dviem draugais išvažiavo į Tulūzos (Prancūzija) gatves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)