Nežinau, ar aš čia vienas praleidau naujų aprangų pristatymą, ar čia man vienam jos visai nepanašios į tas, kuriomis žaidėme Venesueloje? Iš kur jos ir kas jas sugalvojo? Matosi, kad ne tie rusai, kurie kūrė aprangas ispanams, bet vis tiek kažkaip nelabai.

Kitą dieną po rungtynių prasidėjo klausimai „Facebooke“: ir kaip jums naujos krepšininkų aprangos“. Tipo maždaug matėt tą baisiai didelį skaičių ant krepšininkų krūtinių? Ten blemba turbūt jį gali pamatyt stovėdamas šalia arenos, o ne būdamas joje. Čia gal rinktinės marketingo kryptis keičiasi ir didžiausias dėmesys nuo šiol bus skiriamas vyresniems žmonėms? O gal tuoj sužinosim kad Eagle vision pradėjo remt rinktinę. Tipo bus naujas šūkis „Nešiok akinius, nereikės mums Kleizos numerio tokiu dideliu šriftu rašyt“? Arba „nuo šiol ir silpnaregiai atskirs Valančiūną nuo Songailos!

Man šiaip dar keista ta lietuvių fobija raudonai spalvai. Taip, mus šiek tiek pamūčijo kaimynas iš rytų su savo raudona vėliava, kūju ir pjautuvu, bet ta pati raudona spalva yra ir mūsų vėliavoje. Tai kodėl mes taip retai naudojam šią spalvą rinktinės aprangoje? Ne tik krepšinio, bet ir kitų rungčių. Ar čia bijom pasirodyt kaip komanda iš Afrikos? Lithuania who? Jei fanai puošiasi šiomis trijomis spalvomis, tai gal nieko tokio ir sportininkams būtų.

Įprasta, kad rinktinės apranga būna sodrios žalios spalvos. Dabar mūsų aprangoje neįprastai daug geltonos. Toks vaizdas, lyg mes būtume ypatingai saulėta ir šilta šalis. Welcome to Maiami! Nežinau, gal tie geltoni plotai virš pavardės ar ant šortų yra pagaminti moksliškai apskaičiavus bei sumažins klaidų skaičių, nes senas Jasikevičius lengviau atpažins geltonai žalią Valančiūną nuo priešininkų?

Aišku, atsiras dabar bičų, kurie pradės kalbėt, kad čia tipo koks skirtumas kokia apranga, svarbu gerai rinktinė žaidžia. Ne, tai aišku pirma tikimės pergalių, o ne gražių treningų. Bet čia tas pats, kai tu gali atrodyt gerai arba gali atrodyt baisiai. Tas pats, kai tu gali pirkt rūbus iš Humanos ar nešiot tėčio megztinį ir pajaust ’90 metų siautulį. Arba kai gali su chebrite nueit į Akropolį ir nusipirkt prabangių rūbų iš Zaros. Turbūt nesirenki pirmo varianto?

Nepatinka man šitos naujos aprangos. Ne dėl to, kad pralaimėjom Argentinai ir kol kas nežaidžiam taip, kaip galim ir turim. Nepatinka, dėl to, kad negražios.

www.krepsinioblogas.lt