Partijos strategai įsitikinę, kad ištikimus ir potencialius rinkėjus prie balsadėžių gali privilioti ir skleidžiamos įvairios baimės. Todėl dešiniųjų rinkėjams tradiciškai turėtų būti priminta ne tiktai apie grėsmes iš Rytų, bet ir gąsdinama naujomis pasaulio ekonomiką užgulusiomis negandomis.

Šiame pasitarime dalyvavęs premjero patarėjas energetikos klausimais Kęstutis Škiudas, kaip matyti iš neviešo partinio dokumento, irgi abejojo siūlymais rinkėjams pasakoti istorijas apie partijos nuveiktus darbus ir įveiktą krizę. Tad vienas artimiausių A.Kubiliaus bendražygių dėstė, kad kampanijos metu nepakenktų šiek tiek baimės - siūlė rinkėjams pasakoti, kaip būtų, jeigu nebūtų padaryta to, ką darė dabartinė Vyriausybė.

Premjero patarėjas Virgis Valentinavičius dėstė, kaip reikėtų sušvelninti viešą A.Kubiliaus įvaizdį. Anot jo, premjeras žinomas, tačiau nemėgstamas, todėl būtų naudinga jį priešpriešinti velniams, kurių visuomenė dar nežino. O kas galėtų būti tie velniai? V.Valentinavičius paminėjo Darbo partijos vedlį Viktorą Uspaskichą ir socialdemokratų lyderį Algirdą Butkevičių. Pagal konservatorių užmojus, oponentų šalininkai turi pajusti, kad iš balsavimo nebus jokios naudos, todėl geriau likti sėdėti namuose. „Imti ir taršyti V.Uspaskicho programėles. Neleisti A.Butkevičiui plūduriuoti debesėlyje, kuris vadinasi „ne Kubilius”, – tokie priešnuodžiai įvardijami konservatorių rinkimų kampanijos gairėse. O „tvarkiečių” lyderio Rolando Pakso šalininkus reikėtų atbaidyti aiškinant, koks šis politikas nuvalkiotas, neįkvepiantis ir pilkas.

Atrodo, per rinkimų kampaniją konservatoriai žada pliekti ir koalicijos partnerius liberalus. Juos dešinieji vadina „nieko bendra neturinčiųjų bendrija”.