Žinoma, DELFI orakulas apsipylė ašaromis, kuomet paaiškėjo, kad komandos kapitonas Robertas Javtokas patyrė traumą ir Olimpinėse žaidynėse nežais. Kai paaiškėjo, kad į komandą sugrįžti galėjo (bet nesugrįžo) Donatas Motiejūnas – jis taip pat netramdė emocijų.

Tačiau didžiausias aistrų protrūkis įvyko liepos 10 d. Tuomet pasklido žinia, jog Vladimiras Gomelskis, Rusijoje laikomas ne prastesniu orakulu už Lazdeiką, žada rusams pergalę prieš lietuvius olimpinio krepšinio turnyro ketvirtfinalyje. Krabas nurimo tik tuomet, kai buvo pamaitintas rusiškais ikrais.

Ir atėjo ta diena, kai DELFI orakulas turėjo tarti savo pirmą olimpinį žodį. Žinoma, jis turėjo omenyje ir R. Javtoko netektį, ir skaudų pralaimėjimą Rusijai. Tačiau Lazdeika turbūt prisiminė ir vienas gražiausių Lietuvos rinktinės rungtynių per visą tą laiką, kai jai vadovauja Kęstutis Kemzūra.

Taip, taip. 2010 m. Pasaulio krepšinio čempionatas. Ketvirtfinalis. Lietuva-Argentina. Ar pamenate, kaip krepšinio pasaulio ekspertai tuomet buvo „nurašę“ lietuvius dar iki rungtynių su NBA ir Eurolygos žvaigždių pilna Argentinos rinktine? Ar pamenate, kaip smarkiai tie ekspertai klydo?

Lazdeika pamena puikiai. Prieš dvejus metus Argentina buvo... kaip čia švelniau pasakius... sumindyta. 104:85. Ir jokių vilčių argentiniečiams.

Pergalę, tik turbūt ne tokią triuškinančią, DELFI orakulas lietuviams žada ir Londono olimpinėse žaidynėse.

Pranašaudamas pirmo olimpinio Lietuvos rinktinės mūšio baigtį, Lazdeika ilgai dvejojo, galbūt mintyse sukdamas ir Lietuvos rinktinės bėdas, ir tą vienintelę klaidą, padarytą per olimpinį atrankos turnyrą, kuomet jis, kaip paaiškėjo, be reikalo pranašavo Lietuvos pergalę prieš Nigeriją.

Jau atrodė, kad pirmasis DELFI orakulo žodis pranašaus Argentinos pergalę. Lazdeika žengė žingsnį Argentinos vėliava pažymėto kokoso kevalo link. Tačiau antrą žingsnį ta pačia kryptimi žengti panoro tik viena iš aštuonių krabo kojų.

Tada jis ryžtingai nužingsniavo prie „lietuviško“ kevalo. Ir vėl sustojo. O tada nutiko tai, ko dar nebuvo nutikę per visą DELFI orakulo karjerą. Lazdeika švelniai paglostė „namelį“ su Lietuvos vėliava. Po šio meilės priepuolio, Lazdeika stumtelėjo kevalą, kad būtų patogiau įlipti. Ir ramiai, saugiai jame įsitaisė.

Kad pirmasis Londono olimpinių žaidynių mačas baigsis sirgalių ašaromis – ir taip aišku. O Lazdeika šias ašaras (galbūt skambant Madonnos „Don't cry for me Argentina“) regi argentiniečių akyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)