Felixas Baumgartneris – nori tapti pirmuoju žmogumi pasiekusiu garso greitį. Atrodo, kad jam tai beveik pavyko. „Bebaimis Felixas“ žengė dar vieną žingsnį savo tikslo link ir nesenai atliko dar vieną bandomąjį šuolį, tik šį kartą iš beveik trisdešimties kilometrų aukščio.

Nors į stratosferą profesionalus sportininkas oro balionu kilo daugiau nei valanda su puse, žemyn nusileido vos per dešimt minučių. Per tris minutes ir keturiasdešimt aštuonias sekundes besitęsusį laisvąjį kritimą, jam pavyko pasiekti 863 km per valanda greitį.

Sportininkas dėvėjo specialų skafandrą, kuris saugojo jį nuo itin žemos temperatūros, žemo slėgio ir deguonies trūkumo. Jam taip pat teko apsisaugoti nuo nekontroliuojamo kritimo suktuku: kurio metu galėtų prarasti sąmonę. Atletas pastebėjo, kad jei lyginti šį šuolį su prieš tai buvusiu – šis gerokai rizikingesnis, o išlaikyti stabilų kritimą yra gerokai sunkiau.

Tačiau tikrasis išbandymas – dar ateityje. F. Baumgartneris pretenduoja tapti pirmuoju žmogumi, be jokių papildomų techninių įrenginių aplenksiančiu garso greitį. Šis eksperimentas ypatingai svarbus tolimesnei mokslo raidai, tad sportininkui ruoštis padeda geriausi aeronautikos ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)